Изображение 1643

 

У оновленому Будинку профспілок на Майдані Незалежності у Києві відбулась плідна дискусія щодо впровадження в Україні стандартів гідної праці.

 

Загальнонаціональний круглий стіл: «Гідні соціально-трудові стандарти - головний мотив праці в Україні і добробуту в сім'ї» організувала та провела Федерація професійних спілок України.

Захід був присвячений Всесвітньому дню дій за гідну працю, встановленому Міжнародною Конфедерацією профспілок 7 жовтня, і який щороку відзначається в Україні.

На заклик ФПУ відверто оцінити ситуацію на українському ринку праці, визначити завдання соціальних партнерів і влади по забезпеченню в нашій країні норм гідної праці відгукнулись провідні експерти, науковці, представники органів державної влади, зарубіжні громадські діячі, профспілкова спільнота, журналісти провідних ЗМІ.

 

Изображение 1632

 

Виступаючи перед аудиторією Голова ФПУ Григорій Осовий сказав, що економіка не може бути ефективною без гідної праці, також без гідної праці неможливо забезпечити права людини.

В Україні наразі існує дефіцит гідної праці, що викликає масову трудову міграцію Українці їдуть за кордон за більш високими зарплатами та комфортними умовами роботи і життя. Тому першочерговим завданням для соціальних партнерів є утворення саме таких умов, коли люди почнуть прагнути працювати в Україні та повертатись додому.

Досягнення цієї мети було задекларовано і при підписанні тристоронньої Генеральної угоди на 2019-21 рр., - наголосив профспілковий лідер.

 

Изображение 1623

 

Свої думки щодо майбутнього ринку праці в Україні та світові тенденції у сфері забезпечення зайнятості висловили:

Олександр Шубін – заступник Голови ФПУ;

Сергій Савчук – національний координатор МОП в Україні;

Василь Піддубний – віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців;

Ольга Макогон – директор Державного центру зайнятості;

Алла Горбатюк – заступник Голови Державної служби України з питань праці;

 

Изображение 1646

 

Сергій Венедіктов – доктор юридичних наук, професор кафедри трудового права та соціального забезпечення юридичного факультету Київського національного університету ім.. Т.Шевченка;

Леонід Ільчук – директор Науково-дослідного інститут праці і зайнятості населення Міністерства соціальної політики України і НАН України;

Анатолій Максюта – президент Економічного дискусійного клубу.

Модератором дискусії виступив Андрій Куликов, відомий телеведучий.

 У рамках заходу відбулось нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу на кращий колективний договір за 2017-2019 роки, який проводить ФПУ.

Изображение 1686

Прес-центр ФПУ