Торпеда

На позачерговому засіданні 21 липня ц.р. Верховної Ради України було розглянуто у другому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України стосовно стабілізації функціонування системи загальнообов’язкового державного соціального страхування» (реєстр № 2275), який так старанно проштовхувався головою профільного парламентського комітету, народним депутатом України від політичної партії «Слуга народу» Галиною Третьяковою та іншими, з метою встановлення монопольного управління державою Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування, що ставило під загрозу належне функціонування системи соціального страхування, гарантоване ст. 46 Конституції України.

Завдяки активній позиції народних депутатів України – Наталії Королевської, Вадима Івченка та Михайла Цимбалюка – вдалося переконати значну кількість парламентарів не голосувати за законопроект № 2275, який руйнує систему загальнообов’язкового державного соціального страхування. Законопроект не набрав голосів народних депутатів України ні за ухвалення в цілому, ні за відправлення його на доопрацювання, відтак законопроект є відхиленим.

Федерація профспілок України висловлює щиру вдячність народним депутатам України, які разом із профспілками захищають права застрахованих осіб!

 

ФРАКЦІЇ

ЗА

ПРОТИ

УТРИМАЛИСЯ

НЕ ГОЛОСУВАЛИ

ВІДСУТНІ

«СЛУГА НАРОДУ»

187

0

6

9

46

«ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА _ ЗА ЖИТТЯ»

0

9

2

11

22

«ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»

0

0

15

4

8

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ «БАТЬКІВЩИНА»

0

9

6

1

8

«ПАРТІЯ «ЗА МАЙБУТНЄ»

0

1

5

12

6

«ДОВІРА»

10

0

0

4

6

 

РІШЕННЯ НЕ ПРИЙНЯТО! ЗАКОНОПРОЕКТ № 2275

ВІДХИЛЕНО!