0000003566 


8 грудня 2015 року в м. Рівному невідомі особи в балаклавах вчинили напад і насильницькі дії проти голови Федерації профспілок Рівненської області Миколи Шершуна.

Було принижено честь і гідність профспілкового керівника найбільшої громадської організації області. Свідками цих злочинних дій стали багато громадян, деякі зафіксували їх на відео-носії та виклали у мережі Інтернет. Подія отримала розголосу у засобах масової інформації.

Слід зазначити, що цей ганебний випадок відбувся саме напередодні Міжнародного дня прав людини, який щороку відзначається усім світом, зокрема й Україною, 10 грудня.

Професійні спілки розцінюють такі злочинні дії як перешкоджання законній діяльності профспілок та помста профспілковому діячеві за його активну правозахисну діяльність, оскільки саме профспілки, відповідно до Конституції і законів України, захищають трудові і соціально-економічні права громадян.

Очевидно, що за цим нападом стоять конкретні замовники, і головним завданням даного злочину є залякати профспілкових лідерів та активістів, які принципово стали на захист прав простих людей.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 170 Кримінального кодексу України умисне перешкоджання законній діяльності професійних спілок або їх органів є кримінальним злочином.

Звертаємось до Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України з проханням взяти під особистий контроль розслідування вчиненого злочину по відношенню до голови Федерації профспілок Рівненської області та поінформувати широкий профспілковий актив про його результати.

Професійні спілки України є частиною міжнародного профспілкового руху, Європейських об’єднань профспілок і відповідні звернення до Міжнародної конфедерації профспілок та інших міжнародних профоб’єднань для реагування будуть надіслані найближчим часом.

 
 

10 грудня 2015 року