IMG 0325

Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України відкрила в Чехії своє Закордонне представництво.

В місті Мост відбулась інавгураційна зустріч та сесія стратегічного планування керівництва Профспілки будівельників України та новопризначеного керівництва Закордонного представництва в Чехії.

Голова Профспілки будівельників України Василь Андреєв під час візиту в офіс Закордонного представництва в Чехії зазначив: «Сотні тисяч наших громадян працюють в будівельному секторі Чехії. Їх умови праці часто не є гідними – і більшість із них потребує представництва профспілки і захисту своїх прав на робочому місці».

Голова Закордонного представництва Профспілки в Чехії Валерій Адаменко розповів присутнім про найпоширеніші практики працевлаштування українців в Чехії та про проблеми українських будівельників на робочих місцях: «Умови легального працевлаштування українських громадян в Чехії набагато жорстокіші ніж в сусідній Польщі, тому часто люди погоджуються на пропозиції неоформлених робочих місць. Цим користуються більшість будівельних підрядників в Чехії, працівників відразу ставлять в позицію нелегальних трудових мігрантів».

На запрошення Профспілки будівельників України участь в інавгураційній сесії Закордонного представництва в Чехії взяв позафракційний депутат Обухівської районної ради, кандидат наук з державного управління Сергій Гербеда. За його особистої ініціативи щодо захисту прав українських громадян закордоном триває робота із пошуку партнерів в мережах профспілок і правозахисних громадських організацій в Україні та закордоном: «Сьогодні із підписанням установчих документів та призначенням керівництва першого Закордонного представництва Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України в Чехії зроблений ще один маленький, але потужній крок по захисту і представництву прав українських громадян закордоном. Не має бути українських громадян із нелегальним статусом – це порушення прав людини».

Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України продовжує свої організовані зусилля із допомоги та захисту українських будівельників закордоном. Значні результати вдалось досягти у переговорах із Європейською федерацією профспілок будівельної і деревообробної галузі (EFBWW) та спільній розробці системи допомоги будівельникам-мігрантам в ЄС (ECMIN). Встановлюються двосторонні і багатосторонні контакти щодо захисту і представництва прав українських будівельників закордоном з профспілками із Фінляндії, Польщі, Ізраїлю.

 

ПРОФЕСІЙНА СПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ БУДІВНИЦТВА І ПРОМИСЛОВОСТІ БУДІВЕЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ УКРАЇНИ – єдина репрезентативна галузева незалежна всеукраїнська профспілкова організація, в яку об’єднались більше 70 тисяч працівників будівництва, цементних, металообробних, цегельних та інших підприємств промисловості будівельних матеріалів, будівельної індустрії та механізації, виробників скла, а також архітекторів, проектантів, учнів і студентів будівельних навчальних закладів та їх викладачів. На глобальному рівні Профспілка будівельників України, відома під брендом PROFBUD, є членською організацією Інтернаціоналу будівельників і деревообробників BWI.

 

 

IMG 0333