У Києві відбулась Асамблея УС ПГС

IMG 20180619 110758   19 червня 2018 року відбулася асамблея Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, в якій взяли участь понад 120 учасників – представників громадських організацій з усіх регіонів України, а також запрошені гості - представники різних гілок влади, Представництва ЄС в Україні.   Після короткого вітального слова голови УС ПГС Павла Цируля відбулася дискусія щодо підвищення ефективності виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у якій..

Голову ФПУ Григорія Осового обрано членом УС ПГС на новий термін

15055812 1226196944105526 5597259797825595359 n У зв’язку із закінченням повноважень поточного складу УС ПГС 12 червня ц.р. у готелі «Турист» відбулося зібрання представників всеукраїнських об'єднань профспілок для виборів членів УС ПГС від профспілок на новий термін.   Участь у Зібранні взяли 68 делегатів - представників п’яти національних профоб’єднань: Федерації профспілок України, Конфедерації вільних профспілок України, Федерації незалежних профспілок України, Всеукраїнського Альянсу профспілок та Федерації професійних спілок працівників малого та..

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ЗІБРАННЯ З ВИБОРІВ ТРЬОХ ПРЕДСТАВНИКІВ ПРОФСПІЛОК ДО НОВОГО СКЛАДУ УС ПГС

images   12 червня 2018 року відбудеться Зібрання з виборів трьох представників профспілок до нового складу Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС з терміном повноважень 2,5 роки.   Відповідно до Регламенту виборів представників профспілок до складу УС ПГС, участь у Зібранні можуть взяти представники легалізованих всеукраїнських об’єднань профспілок.   Квота делегування представників профспілок на зібрання від профоб’єднань: один представник від кожної всеукраїнської профспілки, яка є членською організацією національного профоб’єднання, та керівник національного профоб’єднання. Кожне..

Відкрито реєстрацію учасників Асамблеї української сторони платформи громадянського суспільства Україна-ЄС

img 3840-1024x636 Після опрацювання заявок буде сформований склад учасників Асамблеї УС ПГС, які отримають відповідне підтвердження. Учасникам буде надіслана програма Асамблеї та посилання на форму для номінування координаторів робочих груп та членів УС ПГС від громадських об’єднань.   Реєстрація учасників Асамблеї УС ПГС. Будь-ласка, заповніть анкету для участі у Асамблеї УС ПГС (19 червня 2018 р., м. Київ) до кінця дня 31 травня 2018 р. Заявки, які надійдуть..

Доповідь Української сторони ПГС на тему бідності і трудової міграції

IMG 1898   На засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яке відбувається в Брюсселі, з доповіддю на тему: "Роль заробітної плати у зниженні рівня бідності та її вплив на трудову міграцію" виступив Голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв.   Він визначив основні проблеми в сфері оплати праці та ринку праці в Україні, порівняв рівні заробітної плати в нашій країні та країнах-членах ЄС, визначив основні чинники..

IMG 2694   12 квітня 2018 року Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 6-му засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яке відбувається в Брюсселі у штаб-квартирі Європейського соціально-економічного комітету.   Очільник ФПУ є одним із 15 членів Української сторони Платформи, що створена відповідно до Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію. Відкрили засідання співголови Платформи – Альфредас..

Уряд оприлюднив План заходів з виконання Угоди про асоціацію

f 15673862151495692191-e1499428149613 На початку березня Уряд оприлюднив План заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.  Формально цей документ був затверджений Постановою Кабінету Міністрів України ще в жовтні минулого року , але з'явився у відкритому доступі лише зараз після тривалого доопрацювання.   Щоб ознайомитися з урядовим Планом заходів - натисніть на посилання https://eu-ua-csp..us15.list-manage.com/track/click?u=bf403e9de79f43e4c63c52ecc&id=f1925c5097&e=9fac74ecbd   Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ

Роль оплати праці в скорочені бідності та її вплив на трудову міграцію в Україні

Изображение 022   Такою буде одна з тематичних доповідей, представлених на Асамблеї Української Сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, що відбудеться на початку квітня ц.р. у Брюсселі.   Друга із запропонованих тем, обговорених членами УСПГС на засіданні 13 березня, стосуватиметься кліматичних змін. Учасники засідання, в якому взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий, ухвалили рішення щодо активізації підготовчої роботи до Асамблеї, а також розглянули низку питань стосовно розробки стратегічного плану діяльності..

Уряд і Парламент схвалили Дорожню карту виконання Угоди про асоціацію

28 лютого Кабінет Міністрів та Верховна Рада України схвалили Дорожню карту законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Документ включає 57 законопроектів у сфері європейської інтеграції для розгляду Парламентом у 2018-2019 рр, у тому числі законопроекти, які стосуються соціальної політики та трудових відносин. Дорожня карта має прискорити проходження у Верховній Раді законопроектів на виконання Угоди про асоціацію. Пропонуємо ознайомитися з переліком законопроектів, внесених у Дорожню карту, за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1Z-1pgG3_zr2qpR4UYtxew87nTASClhIb/view   А на початку березня Уряд оприлюднив..

Формування бази експертів УС ПГС

Gromadska-sinergiya l Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та проект «Громадська синергія» пропонує експертам організацій, які входять у систему УС ПГС, взяти участь в опитуванні, що дозволить оцінити експертний потенціал Платформи. На основі отриманих відповідей також буде сформовано базу експертів УС ПГС. На сьогодні УС ПГС та її робочі групи нараховують близько 250 організацій, що представляють сектори роботодавців, профспілок та інших громадських організацій. Зважаючи на різні сфери діяльності..

Більше статей...

1. Вийшов урядовий звіт про виконання Угоди про асоціацію за 2017 рік
  2. Готується публічний звіт УС ПГС
  3. Визначено пріоритети Української сторони Платформи громадянського суспільства (УС ПГС) на 2018 рік
  4. АКТУАЛЬНО. Григорій Осовий: «Рекомендації Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС будуть сприяти успішному виконанню Угоди про асоціацію»
  5. ДОПОВІДЬ УС ПГС щодо імплементації євроінтеграційних реформ у сфері науки і технологій
  6. ДОПОВIДЬ УС ПГС "Державна політика України щодо внутрішньо переміщених ociб у контексті виконання Угоди про асоціацію"
  7. ПЛАТФОРМА ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА УКРАЇНА-ЄС СФОРМУВАЛА РЕКОМЕНДАЦІЇ УРЯДУ УКРАЇНИ ТА ІНСТИТУЦІЯМ ЄС ДЛЯ УСПІШНОГО ВИКОНАННЯ УГОДИ ПРО АСОЦІАЦІЮ
  8. Проаналізовано стан виконання Угоди Україна-ЄС
  9. Четверте засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС
  10. Про зустріч делегації Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС із дипломатами Представництва України при ЄС
  11. Вдосконалюються механізми діяльності УС ПГС
Архiв