Звернення щодо передачі частини будівлі Закарпатської обласної ради профспілок в оперативне управління Закарпатському окружному адмінсуду

профспілки Закарпаття   Закарпатська обласна державна адміністрація та Закарпатська обласна рада професійних спілок спільним листом звернулися до Прем'єр-міністра України В.Гройсмана і Першого віце-прем'єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України С.Кубіва щодо передачі частини будівлі на площі Народній, 5 в оперативне управління Закарпатському окружному адміністративному суду. Пропонуємо ознайомитися (додається)   Прес-центр ФПУ

Рішення Ради Закарпатської обласної ради профспілок щодо захисту соціально-економічних та майнових прав профспілок

закк   Подаємо для ознайомлення постанову Ради Закарпатської обласної ради профспілок, прийняту 20 березня 2018 року:Про захист соціально-економічних та майнових прав профспілок          Заслухавши та обговоривши інформацію голови облпрофради Фленька В.Ю. «Про захист соціально-економічних та майнових прав профспілок» Рада відмічає, що масштабне реформування, яке проводиться останнім часом у країні, спричинило значні економічні і соціальні проблеми. Очікування і реалії у багатьох випадках не справдилися, рівень життя переважної..

Профспілки міста Києва і Закарпаття визначили напрямки спільних дій

P1160521   Після засідання Президії Федерації профспілок України, на якому взаємозацікавлено, у комплексі розглянуто питання щодо наступу на права профспілок, й зокрема, їх власності на майно, у Закарпатті висадився «десант» з Київської міської ради профспілок на чолі з головою Валентином Мельником.               На засіданні круглого столу профспілкові працівники столиці України і Закарпаття у формі фахової дискусії обговорили проблеми розвитку і перспектив профспілкового руху в сьогоднішніх умовах, акцентувавши..

Міжнародна підтримка боротьби ФПУ за права профспілок

industrialutuc   Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся з листом до Генерального секретаря МКП Шаран Барроу з проханням надати солідарну підтримку у зв’язку з посиленням з боку органів державної влади наступу на права профспілок.   У листі зокрема зазначено, що Президією ФПУ висунуто вимоги до влади: скасувати розпорядження про передачу профспілкових об'єктів до державної власності, в першу чергу будинків територіальних профоб'єднань та закріплення на законодавчому рівні за профспілками право власності..

Наступу на права профспілок - рішучий відсіч

176815   28 лютого Головою ФПУ Григорієм Осовим оперативно скликано засідання Президії ФПУ, на якому у гострій та критичній формі було обговорено ситуацію щодо посилення наступу на права профспілок, зокрема спроби владних структур привласнити будинки профспілок на місцях, які останнім часом стали все частішими. Так, у Полтаві забирають Будинок профспілок для потреб прокуратури, в Ужгороді Будинок профспілок передають Державній судовій Адміністрації, в Івано-Франківську Будинок профспілок вже передано..

Відстояти законні інтереси на профспілкове майно

фемида   Ще один конфлікт, який переростає в непримиренне протистояння між Федерацією профспілок Хмельницької області та Хмельницькою міською радою набирає обертів. Предметом розбрату, як вже не дивно, стало профспілкове майно, а саме  3-х поверхова будівля що є прибудовою до будівлі гуртожитку профспілкових курсів по вул. Соборна, 55 у м. Хмельницькому. Судові спори щодо профспілкового майна були зініційовані зацікавленою особою, колишнім орендарем площ їдальні-– Колективним підприємством «Їдальня № 33»..

Григорій Осовий: «Влада посилює наступ на майнові права профспілок»

photo Ми обурені діями органів прокуратури Полтавської області, які силоміць виставляють серед зими працівників обласної ради і комітетів профспілок з Будинку спілок, який свого часу було збудовано за кошти членів профспілок. За попередньої злочинної влади під адміністративним тиском суди неправомірно, всупереч Конституції і законів України приймали рішення про визнання профспілкових об’єктів державною власністю. Прикро, але нажаль, нинішня влада йде стопами попередників, замість того, щоб відновити справедливість і..

Доки триватиме судова вакханалія у Закарпатті?

11863287 763044103805722 1569497906918651145 n   Конфлікт між Закарпатською облпрофрадою і Закарпатським окружним адміністративним судом продовжується. Незважаючи на те, що минулого тижня першим віце-прем’єр-міністром України Степаном Кубівим дано доручення Фонду Державного майна України спільно з юридичною службою Кабміну та профспілками запропонувати шляхи реалізації відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України від 23.03.2017р. №221-р щодо будівлі в м. Ужгороді на пл. Народній, 5, Закарпатський окружний адміністративний суд, не чекаючи виконання цього..

Президія ФПУ - на підтримку Закарпатської облпрофради

images   Президія ФПУ на своєму останньому минулого року засіданні, розглянула звернення Закарпатської обласної ради професійних спілок щодо збереження майнових прав на Будинок профспілок у м. Ужгороді, підтримала його і постановила: - звернутися керівництву ФПУ до Прем'єр-міністра України В.Гройсмана щодо скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 29.03.2017 №221-р «Про передачу частини будівлі у м. Ужгороді до сфери управління Державної судової адміністрації».   Відповідний лист був підготований та від імені Голови..
Архiв