Захист прав профспілок – ключова умова незалежності їх діяльності

590 У № 130 газети Верховної Ради України «Голос України» від 18 липня 2018 р. вийшла стаття під назвою: «Від історії виникнення майна профспілок до реального захисту їхніх прав».   Авторами публікації виступили Голова ФПУ Григорій Осовий та заслужений юрист України, заступник Міністра Кабінету Міністрів України, керівник юридичного підрозділу Секретаріату Кабінету Міністрів України (2005 – 2015 рр.) Павло Кондик. У статті наголошується на тому, що «Питання захисту майнових прав..

Український шахтар не має бути бідним і голодним

А У суспільстві, засобах масової інформації, профспілками перед органами державної влади постійно піднімається питання про заборгованість із виплати заробітної плати шахтарям. Не перший місяць проводяться акції протесту, походи на Київ,  мітинги голодних людей під стінами парламенту та Кабміну, перекриття важливих транспортних артерій. З важливою них вимогою – повернути чесно зароблені кошти їм і їхнім сім’ям. Про скрутне становище шахтарів та несправедливість щодо оцінки та важливості їхньої праці..

Розвиток та поглиблення справжнього соціального діалогу – вимога часу та людей праці

C  9 липня відбулось засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні. Вів засідання  Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. В заході взяли участь та виступили Міністр соціальної політики України Андрій Рева, голова СПО сторони роботодавців Дмитро Олійник, члени СПО об’єднань профспілок.     Першим питанням порядку денного було питання «Про пропозиції сторін соціального діалогу до Заяви СПО об’єднань профспілок щодо..

АКЦІЯ ПРОТЕСТУ. Вугільній галузі, шахтарям – належне фінансування!

А1    5 липня в Києві відбулась Всеукраїнська акція протесту шахтарів України з приводу затримки процедури розгляду проекту Закону України № 8362 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» щодо належного забезпечення державного сектору вугільної галузі, який спрямований на збільшення відповідних бюджетних витрат на потреби державних вугледобувних підприємств та погашення працівникам галузі  заборгованості по заробітній платі. А вона   протягом червня поточного року..

Новий проект МОП – на підтримку створення робочих місць в Україні

А8   Офіційне відкриття п’ятирічного проекту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» (2017-2022 роки), що реалізується в рамках Данської програми сусідства (DANEP) на 2017-2021 роки та Данської програми підтримки для України, відбулось 3 липня у столичному готелі Radisson Blue. Проект спрямований на комплексне вирішення проблем зайнятості та ринку праці на національному та регіональному рівнях, зокрема вдосконалення механізмів управління ринком праці, розвиток професійних..

Ефективній та плідній співпраці – новий імпульс