ЗАСІДАННЯ НТСЕР. Соціальному діалогу – ефективне наповнення

ЕР   Важливі та гострі питання соціально-економічного розвитку держави, підвищення рівня захисту законних прав та інтересів людей праці обговорено 24 лютого під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради, у роботі якого взяв участь та виступив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Вів засідання Голова Національної ради, Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. У заході також взяли участь та виступили Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів, Співголова Національної ради, Голова Федерації профспілок України Григорій..

ФПУ – МОП. Розвивати плідне та ефективне співробітництво

ГОСТ4           Актуальні питання розвитку ефективного діалогу та плідної співпраці муж Федерацією профспілок України та Міжнародної організацією праці обговорено 22 лютого під час зустрічі Голови СПО об’єднань профспілок, Голови ФПУ Григорія Осового з експертами МОП - старшим спеціалістом з питань діяльності організацій роботодавців Групи технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи (Будапешт) Драганом Радічем та старшим спеціалістом Департаменту розвитку..

КРУГЛИЙ СТІЛ. Реформа оплати праці – крок на шляху до соціальної справедливості

КР   20 лютого з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості у столичному готелі «Турист» відбувся круглий стіл «Реформа оплати праці. Перші результати та подальші дії». Він пройшов з ініціативи Федерації профспілок України за участі соціальних партнерів. Символічно, що Всесвітній день соціальної справедливості співпадає с Днем Героїв Небесної сотні, які віддали своє життя саме за досягнення соціальної справедливості.   КР1   У заході взяли участь Голова..

До Дня соціальної справедливості – 20 лютого

1424358863 img0   Сьомий рік поспіль 20 лютого в Україні відзначається День соціальної справедливості, запроваджений за ініціативою ФПУ Указом Президента в 2011 році.   Відзначення цієї дати на державному рівні підтверджує прихильність України до загальновизнаних у світі принципів соціальної справедливості та активного впровадження в життя політики і стратегій, спрямованих на її забезпечення, має сприяти подальшому нарощуванню зусиль в області викорінювання бідності, забезпечення повної зайнятості, гідної роботи, рівноправності чоловіків і..

Студентська нарада: молодь обговорює пріоритети подальшої роботи

082   15 лютого 2017 року у Києві, на базі Дитячого позаміського закладу оздоровлення «Пуща-Водиця», розпочав свою роботу семінар голів первинних профспілкових організацій осіб, які навчаються, організований ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.   Обговорити актуальні студентські питання та зміни у освітньому законодавстві приїхали понад 70 активних представників студентства із багатьох куточків країни. Офіційну частину заходу розпочали Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, Голова Федерації профспілок..

ЗАСІДАННЯ СПО. Соціальному діалогу – новий імпульс

СПО   Доручити Робочій комісії СПО об’єднань профспілок сформувати додаткові заходи (протокольні доручення) для забезпечення іншими Сторонами Генеральної угоди безумовного виконання положень чинної Генеральної угоди та внести їх на розгляд Спільної робочої комісії. Таке рішення було прийнято 14 лютого за підсумками обговорення цього питання на засіданні Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, яке вів Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. В..

Зустріч Голови ФПУ з Президентом Групи Світового банку

IMG 20170209 100746 1   9 лютого Голова ФПУ Григорій Осовий мав робочу зустріч з Президентом Групи Світового банку Джимом Йонг Кімом, який у липні 2017 року заступає на другий п'ятирічний термін на цю посаду. Під час своєї першої каденції він курував нові ініціативи зі зміни клімату, підтримки загальної охорони здоров'я, соціального захисту та впровадження нової політики гарантій, у тому числі трудових. Під час зустрічі обговорювалися питання реалізації..

Дебати завершено

Голова ФПУ Григорій Осовий і Генеральний секретар МКП Шаран Барроу, яка очолювала міжнародну профспілкову делегацію, обмінялись думками щодо подальшого розвитку контактів та необхідності залучення профспілок до діалогу і обговорення суспільно-важливих фінансових проектів з міжнародними фінансовими установами.   Шаран Барроу зазначила, що МКП з увагою слідкує за подіями в Україні і сподівається на стабілізацію в країні та розвиток профспілкового руху на демократичних засадах. З свого боку Голова ФПУ поінформував про дії ФПУ..

Виступ Голови ФПУ на профспілковій зустрічі високого рівня з керівництвом МВФ і Світового банку

IMG 20170207 171531 Під час профспілкової зустрічі високого рівня з керівництвом МВФ і Світового банку, яка відбулась 7-9 лютого 2017 року у штаб-квартирі МВФ у м. Вашингтон (США), Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий зазначив, що дискусії профспілок з керівниками служб і керівництвом МВФ засвідчили спорідненість філософії та цінностей сторін. Це зокрема стосується зниження рівня бідності, нерівності, сталого економічного зростання, збільшення робочих місць, ефективного функціонування ринку..

ДЕЛЕГАЦІЯ ФПУ БЕРЕ УЧАСТЬ У ПРОФСПІЛКОВІЙ ЗУСТРІЧІ ВИСОКОГО РІВНЯ З КЕРІВНИЦТВОМ МВФ І СВІТОВОГО БАНКУ

16   7-9 лютого 2017 року у штаб-квартирі МВФ у м. Вашингтон (США) проходить зустріч високого рівня представників Міжнародної конфедерації профспілок, глобальних профспілок, найвпливовіших національних профцентрів – серед яких Федерація профспілок України – з керівництвом Міжнародного валютного фонду і Світового банку   7 лютого зустріч розпочалася з презентації доповіді МВФ «Перспективи розвитку світової економіки», у якій оприлюднені прогнози щодо незначного збільшення темпів глобального економічного зростання у 2017 році паралельно..
Архiв
<< < Лютий 2017 > >>