vena avstriya stolitsa

 

 

У столиці Австрії Відні продовжується 16-те засідання Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок, у якому бере участь Голова ФПУ Григорій Осовий.

 

 

30 листопада члени Генеральної ради розглянули питання членства  - до МКП було прийнято 7 нових членських організацій з Казахстану, Македонії, Беніну, Коста-Ріки, Кот-Д’Івуару, Реюньйону і Того загальною чисельністю близько 780 тисяч членів. Заявки на вступ ще 21 організації, в тому числі Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України, відкладено до отримання більш детальної інформації про них. Зазначимо, що на Всесвітньому конгресі МКП в Берліні у 2014 році однією із стратегічних цілей організації було визначено зростання кількості членів у МКП до 200 мільйонів  до 2018 року.

 

Генеральний секретар МКП Шаран Барроу представила основні позиції і пріоритети організації на 2017 рік. Головна увага у наступному році за рішенням членів Генеральної ради буде приділятися питанням кліматичної справедливості та індустріальної трансформації, обмеження корпоративних повноважень у ланцюжках поставок, викорінення рабства. Пріоритетами визна0чено роботу з низкою країн, в яких критична ситуація із правами працівників, глобальне управління міграцією, органайзинг, розширення повноважень жінок. Було обговорено стратегічні плани з кожного пріоритету та напрямку. Генеральна рада закликала усі членські організації МКП активно долучитися до їх реалізації.

 

Учасники засідання заслухали інформацію та визначили завдання профспілок щодо багатосторонньої Угоди з торгівлі послугами (ТІСА), Угоди про транстихоокеанське партнерство (ТПП), Всеохоплюючої економічної та торговельної угоди між ЄС та Канадою (СЕТА), Трансатлантичної угоди про торгове та інвестиційне партнерство (ТТІП).

 

Також на засіданні Генеральної ради були обговорені питання майбутнього праці, забезпечення миру, демократичних прав, зокрема у сфері праці, у районах ескалації конфліктів; реалізації Порядку денного ООН у галузі сталого розвитку до 2030 року.

 

Голова ФПУ бере активну участь в обговоренні питань порядку денного. В ході зустрічей, зокрема з представниками профспілки CNV, відбувся обмін думками щодо причин не підтримки громадянами Нідерландів на референдумі Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Хоча профспілки обох країн прагнули до позитивного рішення. На зустрічі з австрійськими профспілками Голова ФПУ, на їх прохання, поінформував колег про ситуацію з профспілковим рухом у Донецькій і Луганській областях і діях ФПУ по підтримці членських організацій в цих регіонах.

 

 

 

Департамент міжнародних зв'язків ФПУ