IMG 6242

 

6 грудня в Інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна» відбувся брифінг Голови ФПУ Григорія Осового з нагоди проведення Всеукраїнської акції профспілок, яка відбудеться в Києві 8 грудня.

 

Звертаючись до журналістів провідних вітчизняних ЗМІ, Григорій Осовий зазначив, що у зв’язку із шоковим підвищенням ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги, під час Всеукраїнського маршу протесту 6 липня ц.р. профспілки від імені мільйонів трудівників вимагали від Уряду, Верховної Ради України, роботодавців підвищення заробітної плати, погашення її заборгованості перед працівниками, належного соціального захисту пенсіонерів, студентської молоді, справедливої реформи оплати праці задля подолання бідності.

 

За п’ять місяців активних переговорів, боротьби за право трудової людини на гідне життя зроблено перші кроки для реалізації профспілкових вимог. Укладено Генеральну угоду – загальнодержавний соціально-трудовий контракт на захист працівників. За участю сторін соціального діалогу створено Національний комітет з розвитку промисловості.

 

Урядом на вимогу профспілок осучаснено «споживчий кошик», ініційовано двократне підвищення мінімальної заробітної плати до рівня фактичного прожиткового мінімуму, що у разі реалізації виведе за межу бідності 3,7 млн. працівників та забезпечить зростання заробітної плати.

 

Проте низка вимог профспілок залишилась невиконаною: зростають ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги, не погашено 2 млрд. гривень боргів із заробітної плати, не відновлено право працівників на пільгове пенсійне забезпечення за Списками № 1 і № 2, у проекті Держбюджету обмежуються пенсії, стипендії, соціальні виплати.

 

Лідер українських профспілок акцентував увагу на тому, що 8 грудня 2016 року Федерація профспілок України проведе Всеукраїнську акцію на підтримку вимог профспілок щодо посилення соціального захисту працівників та інших категорій громадян, викладених у проекті Резолюції мітингу. До ФПУ приєднаються представники інших репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок, члени Спільного представницького органу профспілок на національному рівні.

 

Голова ФПУ вернувся до представників засобів масової інформації з проханням взяти активну участь в анонсування та висвітленні Всеукраїнської акції профспілок, на яку вийдуть біля 10 тис. представників трудових колективів, членів профспілок.

 

Акція профспілок відбудеться у формі пікетування Верховної Ради України. Збір учасників – о 9.00 на Майдані Незалежності.

 

Ходою представники профспілок рушають до Верховної Ради України, де о 10.00 розпочнеться мітинг.

 

Учасники, які будуть рухатися від Майдану по вулиці Грушевського організовують мітинг під стінами Кабінету Міністрів України. Там мітинг почнеться раніше о 9.30.

 

Опісля цього вони рушають до Верховної Ради України.

 

Відеозапис прес-конференції додається.

 

 

Изображение 028

 

IMG 6275

 

 Изображение 022

 

Изображение 017

 

Изображение 020

 

 Прес-центр ФПУ