9 лютого відзначає ювілейний день народження  Голова Федерації профспілок України  Григорій Васильович Осовий.

Свою трудову діяльність він розпочав на виробництві попередньо отримавши вищу освіту за фахом інженера-будівельника. У 70-х роках організовував роботу студентських загонів, обіймав посаду керівника відділу робітничої і студентської молоді у м. Києві.

Із 1978 року його життя було повністю присвячено захисту людини праці.  40 років Григорій Осовий працює на відповідальних посадах у профспілках, з них 25 років – на виборних посадах у Федерації профспілок України, з червня 2014 року став її Головою. Очолює Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, є Співголовою Національної тристоронньої соціально-економічної ради від профспілкової сторони.

Григорій Васильович поєднує профспілкову діяльність з науково-викладацькою, іншою громадською роботою, є почесним доктором соціальних наук, має численні друковані праці з проблем профруху і соціально-трудових відносин.

Його праця на профспілковій ниві цінується серед профспілковців і активістів, визнана всіма соціальними партнерами про що свідчать численні профспілкові та відомчі нагороди. Він отримав високу оцінку і від держави, яка удостоїла його звання «Заслужений працівник соціальної сфери».

Федерація профспілок України щиро вітає Григорія Васильовича ОСОВОГО  з ювілеєм.

Зичить йому міцного здоров’я, невичерпної енергії та творчої наснаги для подальшої плідної праці і висловлює впевненість, що властивий йому професіоналізм, досвідченість і відповідальність завжди допомагатимуть у виконанні завдань, що нині стоять перед національним профспілковим рухом.

Добра Вам, щастя, родинного затишку та нових звершень на благо людей праці, шановний ювіляре!

Прес-центр ФПУ