Изображение 017

 

Постійна комісія Ради ФПУ з питань фінансової роботи та бюджету 20 березня ц.р. обговорила проект бюджету ФПУ на 2018 рік, внесла пропозиції до проекту Постанови Ради ФПУ про виконання рішень 7-го з’їзду ФПУ щодо організаційно-фінансового зміцнення Федерації, а також розглянула низку звернень членських організацій.

 

У засіданні взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий.

З першого питання членів комісії поінформувала керівник фінансового управління ФПУ Світлана Моторенко, яка акцентувала увагу присутніх на тому, що проект кошторису ФПУ сформовано відповідно до рішень Ради і Президії ФПУ, в яких було визначено порядок і основні параметри розрахунку внесків для всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань.

 

Изображение 040

 

Для розрахунку розміру внеску для членських організацій за основу було взято статистичні данні, подані організаціями, зокрема щодо їх загальної чисельності та кількості працюючих членів профспілок, а також відомості стосовно розміру зарплат.

У процесі дискусії висловлювались пропозиції щодо внесення змін до критеріїв та принципів формування розміру внесків, зокрема щодо необхідності врахування коефіцієнту зайнятості у конкретній галузі та ін.. Йшлося про необхідність дотримання дисципліни та корпоративної відповідальності при сплаті внесків, а також створення мотиваційних стимулів для членських організацій, які сумлінно виконують свої зобов’язання з їх перерахунку.

 

Изображение 081 1

 

Комісією ухвалено рішення, яке буде винесено на розгляд вищестоящих колегіальних органів – Президії та Ради ФПУ.

Учасники засідання розглянули звернення окремих організацій, що входять до складу ФПУ, про надання їм фінансової допомоги на вирішення невідкладних завдань статутної діяльності. З цього приводу Комісією прийнято відповідні рішення.

 

Изображение 082

 

Изображение 045

 

Изображение 068

 

Прес-центр ФПУ