Изображение 11298

 

 

Черговий гуманітарний вантаж з США вартістю 740 тис. доларів в рамках гуманітарного проекту «Підтримка лікарень України» надійшов 22 травня до Дніпропетровської клінічної лікарні ім. Мечникова, яка всі ці останні роки допомагає пораненим в ході боїв на Донбасі українським воїнам (а їх тут пройшло через руки лікарів – членів профспілки медиків понад 2 тисячі).

На кошти, зібрані нашими співвітчизниками, що живуть в США, та простими американцями (засновники проекту – Віталій Дубіль-молодший та Павло Федоренко), цього разу були закуплені та доставлені більше десятка одиниць медичного обладнання, за розвантаженням якого спостерігав і представник профспілкових ЗМІ. Найнеобхіднішим серед них є унікальний електронно-оптичний перетворювач, який дозволяє робити рентген прямо під час операції в трьох площинах і одразу виводячи збільшені знімки на екран, а це, в свою чергу, допоможе якісно і швидко ставити діагноз (особливо при операціях на пошкоджених кістках і суглобах) і виконувати високоточні хірургічні втручання дуже оперативно і без крововтрати.

Голова обласної ради Гліб Пригунов, який був присутнім під час передачі гуманітарного вантажу медичному закладу, зазначив, що завдяки реалізації зазначеного проекту протягом останніх чотирьох років вдалося значно поліпшити оснащення необхідною сучасною апаратурою та медобладнанням насамперед ОКБ ім. Мечникова, військового шпиталю та інших медзакладів Дніпра, які надають допомогу нашим пораненим воїнам. Він подякував Віталію Дубілю-молодшому та іншим українцям Америки за виявлені у ці важкі часи для нашої країни високий патріотизм та благородну безкорисливість.

За словами головного лікаря ОКБ ім. Мечникова Сергія Риженка, доставлене обладнання одразу ж буде включене у роботу по врятуванню життів наших воїнів, більшість яких мають дуже важкі кульові та осколкові рани. Важливо, що цього разу комплектування гумвантажу проводилось за конкретним замовленням мечниківців, які просили надати найнеобхідніше для них обладнання.

Зазначимо, що налагодженню зв’язків з українцями в США, організації та реалізації гуманітарного проекту допомоги лікарням нашого прифронтового регіону активно посприяла президія Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок (голова – Віталій Дубіль). Наразі, це вже був четвертий вантаж з-за океану (загальна їх вартість – 2,4 млн. доларів), що був розподілений для лікарень Дніпра, Києва та Запоріжжя, які лікують воїнів.

І ця вкрай важлива робота буде продовжена.

 

Изображение 11283

 

Изображение 11290

 

Изображение 11292 

 

Изображение 11294

 

Изображение 11300

 

Изображение 11306

 

В.Коврига,

зав. прес-центром

Дніпропетровського облпрофоб’єднання