ФПУ- ДЕРЖПРАЦІ: СПІВПРАЦЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ

Д

11 липня у Держпраці підписано Угоду між Федерацією профспілок України та Державною службою України з питань праці, щоб спільними зусиллями  забезпечити конституційні права громадян на належні, безпечні та здорові умови праці. Угода також має забезпечити дотримання роботодавцями  прав і гарантій застрахованих осіб, постраждалих на виробництві.

У цьому документі ставиться за мету збільшення кількості та покращення якості робочих місць з гідними та безпечними умовами праці і фокусується увага на посиленні ефективності державного нагляду і громадського контролю за додержанням роботодавцями законодавства.

В урочистій обстановці Голова ФПУ Григорій Осовий і Голова Держпраці Роман Чернега підписали Угоду і зробили виступи.

Минулого разу ми підписували Угоду у профспілкових стінах, цього разу – у стінах нашої Держпраці, - сказав Роман Чернега. – це теж приклад нашого партнерського паритету та рівноправ’я у спільних діях, у співпраці та співробітництві.  Я дуже сподіваюсь, що коли ми будемо обговорювати якісь проміжні результати, ми завжди будемо зазначати таке взаєморозуміння та співпрацю».

Взявши слово, Голова ФПУ Григорій Осовий, наголосив: «У нас спільні цілі, спільні завдання. Бо життя, безпека, здров’я людей – це найвищі цінності, якими ми опікуємося спільно. Ви – з боку держави, ми – здійснюємо громадський контроль. Тому бажання до співпраці виникає об’єктивно – із спільності тієї роботи, яку можна і треба нам здійснювати для людей, їх прав та інтересів».

Підписана Угода буде доведена до відома членських організацій та задіяно механізм щодо  її реалізації в інтересах членів профспілок.

Прес-центр ФПУ

Д1