IMG 0416

 

31 жовтня ц.р. відбулося урочисте засідання Чернівецької обласної ради професійних спілок, присвячене 70-річчю від дня її утворення. У засіданні взяли участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, народний депутат України Микола Федорук, керівники обласних та районних організацій профспілок, ветерани профспілкового руху на Буковині.

Учасники урочистого зібрання вшанували пам’ять воїнів-земляків, які віддали своє життя за свободу і незалежність Української держави, а також тих профспілкових лідерів, які свого часу зробили неоціненний особистий внесок у захист соціально-економічних і трудових прав та інтересів працюючих.

 

IMG 0797

 

З доповіддю на урочистому засіданні виступив голова обласної ради профспілок Володимир Шкварковський. Незважаючи на всі об’єктивні і суб’єктивні чинники, за останнє десятиліття, як зауважив доповідач, облпрофраді вдалося не тільки зберегти свою структуру, єдність і демократичність у прийнятті рішень, а й посилити вплив профспілкових організацій на життя і діяльність трудових колективів, на збереження злагоди і стабільності у суспільстві. Облпрофрада успішно здала тест на репрезентативність і тим самим підтвердила своє право на ведення колективних переговорів і представництва на всіх рівнях соціального діалогу.

Звертаючись до присутніх на урочистостях, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий наголосив на те, що профспілки упродовж всієї своєї історії завжди були з людьми праці, виконуючи як представницьку, так і захисну функції. Окресливши на VII з’їзді Федерації профспілок України європейський вибір і обравши триєдине гасло: гідність людині, праця в Україні та добробут родині, профспілки мають бути солідарні в своїх діях і в кінцевому підсумку, маючи широку палітру для здійснення захисту прав працюючих, стати правозахисними організаціями.

 

IMG 0758

 

На честь 70-річчя утворення обласної ради профспілок численній групі ветеранів та профспілкових активістів були вручені відзнаки від імені Верховної Ради України, Федерації профспілок України, Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецької обласної ради, Чернівецької міської ради, облпрофради.

Учасники урочистого засідання прийняли звернення з нагоди 70-річчя з дня утворення об’єднання профспілок Чернівецької області (додається).

 

    IMG 0804 1      

       

                                            Михайло Лєньков,

                                                           завідувач відділом з питань

                                                                  захисту соціально-економічних

                                                                      та духовних інтересів працюючих

                                                          Чернівецької обласної ради

                                профспілок