1520012004 ck prez-081-of-122


ЦК Профспілки працівників освіти і науки України розглянув проект постанови Кабінету Міністрів України «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки», який розроблено Міністерством освіти і науки України з метою поетапної реалізації положень частини другої статті 61 Закону України «Про освіту» та частини другої статі 36 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», і спрямував свої пропозиції та зауваження до Міністерства освіти і науки України та СПО об'єднань профспілок.

ЦК Профспілки наполягає на врахуванні Міністерством освіти і науки зазначених зауважень, що забезпечить, хоча й з деяким запізненням, виконання вимог статті 61 освітянського закону та його Прикінцевих і перехідних положень.

Як ми повідомляли Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 10 липня ц.р. схвалив низку рішень, спрямованих на збільшення зарплат освітян та виправлення диспропорцій стосовно окремих категорій викладачів, які не отримували надбавок і підвищень.

У ході урядового засідання перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін акцентував увагу на тому, що документ є комплексним, містить велику кількість норм і наразі він опрацьовується профспілками.

СПО об’єднань профспілок надасть до нього низку пропозицій і зауважень, які профспілки просять врахувати у остаточній редакції.

 

Пропозиції Профспілки до проекту постанови Кабміну щодо оплати праці вчителів додаються.

 

 

Прес-центр ФПУ

за повідомленням Профспілки працівників освіти і науки України