1377092929 1 278

 

11 листопада 2013 року Голова ФПУ Ю.М.Кулик звернувся до Президента України В.Ф.Януковича.

У своєму листі на ім’я Глави держави він, зокрема, зазначив, що «до Федерації профспілок України надходять численні звернення від профспілкових організацій, членів профспілок, у яких висловлюється глибока стурбованість погіршенням протягом останніх місяців економічного стану підприємств через ускладнення виробничих зв'язків з партнерами, зокрема в Російській Федерації та інших країнах СНД.

Трудові колективи вже зараз відчувають негативні наслідки такого становища. Скорочуються робочі місця і робочий час, під загрозою повнота виплати зарплати, забезпечення передбачених колдоговорами соціальних гарантій. Зростає заборгованість із виплати заробітної плати.

Зазначене негативно впливає на надходження коштів до державного та  місцевих бюджетів, а також наповнення Пенсійного фонду та фондів державного соціального страхування. Це в свою чергу призводить до загострення ситуації з забезпеченням державних соціальних виплат.

На нашу думку, дані обставини вимагають термінового реагування органів державної влади та посилення взаємодії сторін соціального діалогу для протидії поширенню негативних соціально-економічних наслідків та упередження соціальних протестів.

У зв'язку із зазначеним пропонуємо провести зустріч з Вами, шановний Вікторе Федоровичу, з метою обговорення назрілих, актуальних для профспілок проблем».

 

 

ІАЦ