2012 19 24

Указом Президента України «Про забезпечення впровадження єдиної державної політики реформ в Україні» від 23.07.2014 № 614/2014 утворено Національну раду реформ як спеціальний консультативно-дорадчий орган при Президентові України з питань стратегічного планування, узгодження позицій щодо впровадження в Україні єдиної державної політики реформ та їх реалізації.

Головою зазначеної Національної ради є Президент України.

Враховуючи, що до її складу входять, зокрема чотири представники від громадських об’єднань, Федерація профспілок України, як найчисленніше національне профспілкове об’єднання, що об'єднує 43 всеукраїнські галузеві профспілки та 27 територіальних профоб’єднань загальною чисельністю майже 7,5 млн. членів, звернулася до Президента України Порошенка П.О. з пропозицією щодо включення до складу Національної ради реформ Осового Григорія Васильовича, Голову Федерації профспілок України, Співголову Національної тристоронньої соціально-економічної ради, Голову Спільного представницького органу об’єднань профспілок.

Довідково:

Основним завданням ради буде внесення пропозицій про здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду та сприяння їх впровадженню, а основним завданням її виконавчого комітету буде підготовка пропозицій щодо стратегічного планування реформ, їх узгодженим впровадження та моніторинг реалізації реформ.

Указом встановлено, що до складу Національної ради реформ входять: голова Верховної Ради (за згодою), Прем'єр-міністр та інші члени Кабінету міністрів, що очолюють міністерства, - за погодженням з Прем'єр-міністром, а також за згодою: голова Національного банку, голови комітетів Верховної Ради, чотири представника від громадських об'єднань, представник Дорадчої ради реформ.

Управління з питань соціального діалогу