IMG 7655

 

З цією ідеєю виступили 18 травня під час засідання Національної соціально-економічної ради України представники профспілкової Сторони – Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий та його заступник Сергій Кондрюк. Вів засідання секретар НТСЕР Олександр Шубін.

 

IMG 7651

 

На думку профспілкових представників, національний круглий стіл, на якому було б обговорено низку актуальних питань, пов’язаних як з впливом підвищення тарифів на населення, так і з іншими не менш болючими проблемами, що турбують зараз простих людей, логічно провести до наступного засідання НТСЕР. А на самому засіданні обговорити та узагальнити підсумки цього заходу.

 

IMG 7643

 

Доречи, питання «Про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та заходи щодо мінімізації їх впливу на населення» було внесено до порядку денного наступного засідання НТСЕР, яке вирішено провести 18 червня, з ініціативи профспілкової Сторони.

Члени Президії погодилися із пропозицією профспілкової сторони щодо проведення Мінрегіонбудом Національного круглого столу з питання «Про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та заходи щодо мінімізації їх впливу на населення та економіку» за участі сторін соціального діалогу, профільних міністерств та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Також до порядку денного було внесено питання «Про пропозиції профспілкової сторони до Концепції реформування оплати праці».

Основним же питанням засідання Нацради   визначено «Про стан та перспективи соціально-економічного розвитку України на 2015 – 2016 роки в контексті започаткованих реформ і курсу на євроінтеграцію». Справа у тому, що профспілкова сторона звернулась до сторін Національної ради з пропозицією задіяти Комітети НТСЕР в опрацюванні проекту рішення по цьому питанню, що було позитивно сприйнято сторонами роботодавців та органів виконавчої влади. Нагадаємо, що це питання було головним і на засіданні НТСЕР, що відбулось за участю Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка 16 квітня ц.р. Тоді було вирішено продовжити тему. І знову за участю Голови Уряду.

 

IMG 7640

 

Голова ФПУ Григорій Осовий запропонував також провести зустріч – в рамках засідання НТСЕР або до цього заходу – з секретарем Національної ради реформих реформ.

Було також обговорено питання «Про пропозиції тристоронньої консультативної групи з напрацювання пропозицій стосовно підвищення статусу Національної ради шляхом внесення змін до Конституції України», «Про подальші взаємовідносини Національної ради з МАСЕРПІ», «Про деякі питання організації діяльності секретаріату Національної ради».

 

IMG 7638

 

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ