Burrow Sharan

 

У своєму листі до Президента України П.Порошенка Ш.Барроу наголосила на тому, що українські профспілки є голосом громадян, і в ці важкі для України часи вони підтримують демократію, стабільність та перспективи європейського майбутнього України.

 

Текст листа:

 

Шановний пане Президенте!

 

Ми глибоко стурбовані інформацією, яку отримали від нашої української членської організації - Конфедерації вільних профспілок України (КВПУ). Нас проінформували, що її лідери були викликані до Служби безпеки України (СБУ) у зв’язку з публічними акціями протесту, що відбулися в останні кілька місяців, учасники яких вимагали перегляду урядової політики, виступали проти незаконної заборгованості з виплати заробітної плати, зростання безробіття та поширення бідності в країні. У травні цього року українські профспілки офіційно вступили у колективний спір з урядом, відповідно до національного законодавства. Вони провели низку пікетувань і мітингів, які є абсолютно легальним і визнаним інструментом захисту інтересів членів профспілок - як в Україні, так і на міжнародному рівні.

Ми були шоковані з приводу дій СБУ, яка викликала профспілкових лідерів та активістів і допитувала їх протягом декількох годин щодо законних акцій протесту. Голова КВПУ Михайло Волинець був сьогодні викликаний до СБУ в Києві, у той час як інші активісти КВПУ з вугільної галузі також були викликані у інших містах. Такі дії нагадують методи, що використовував КДБ для переслідування і залякування громадян, які намагалися захистити свої права в СРСР. Це повністю суперечить Вашим заявам і заявам вашого уряду на підтримку європейських цінностей.

Шановний пане Президенте, від імені Міжнародної конфедерації профспілок, яка представляє понад 176 мільйонів працівників із 162 країн і територій, я закликаю Вас забезпечити, щоб профспілкові лідери та активісти не підлягали подальшому переслідуванню і залякуванню у зв’язку із законними акціями протесту. Це має бути припинено. Профспілки не є загрозою національній безпеці. Вони є голосом громадян, що в ці важкі часи для України підтримують демократію, стабільність та перспективи європейського майбутнього для країни.

 

З повагою,

 

Генеральний секретар МКП                                            Шаран Барроу

 

 

19 червня 2015 р.        

 

Лист мовою оригіналу додається

Прес-центр ФПУ