IMG 0419

 

На погоджувальній нараді керівників депутатських фракцій 30 червня мали розглядатися соціальні законопроекти для подальшого винесення їх на розгляд до сесійної зали парламенту. На підтримку проходження зазначених проектів законів вийшли біля пів тисячі профспілкових активістів.

 

IMG 0469

 

Виступаючи перед ними заступник Голови ФПУ керівник антикризового профспілкового штабу Сергій Кондрюк зазначив, що сьогодні ми проводимо мітинг не «проти», а мітинг «за» ухвалення низки соціальних законопроектів, що покликані значно полегшити життя більшості наших співвітчизників, які потребують підвищення зарплат і пенсій, зниження комунальних тарифів, повернення дитячого оздоровлення та санаторно-курортного лікування.

 

IMG 0438

 

- Ми нагадуємо депутатам, що вони лише виконавці волі народу, - наголосив з трибуни Михайло Петров - голова Профспілки працівників рибного господарства України, - якщо законопроекти, за які ми виступаємо, будуть розглянуті парламентськими Комітетами, то Верховна Рада зможе за них проголосувати вже цього тижня.

 

IMG 0445

 

До народних депутатів звернулась Антоніна Мар'янська – голова Білоцерківської міської організації Профспілки працівників ЖКГ і сказала, що нарешті ми побачили початок конструктивної співпраці народних обранців з профспілками. Тепер все залежить від того, як проголосують парламентарі. Не можна ці життєво важливі для мільйонів українців закони відкладати до наступної сесії, - застерегла вона.

 

IMG 0457

 

Чергова акція профспілок запланована на 2 липня і пройде вона під стінами Верховної Ради України.

 

Ми вимагатимемо, щоб в сесійній залі проголосували за наступні законопроекти:

 

- №2883 щодо індексації грошових доходів населення;

-   №2682 щодо зниження рівня оподаткування пенсій;

-   №2698 щодо зняття обмежень на виплату повної пенсії працюючим пенсіонерам;

-   №2835 щодо здешевлення ціни на природний газ для населення;

-   №2245 щодо відновлення за рахунок коштів соціального страхування часткового фінансування літнього оздоровлення дітей, санаторного лікування працівників, передусім зайнятих у шкідливих і важких умовах праці.

 

IMG 0467

 

 Профспілки очікують на підтримку депутатського корпусу і розраховують на солідарність широких верств громадськості у обстоюванні прав на гідне життя.

 

IMG 0423

 

Прес-центр ФПУ