IMG 4272 1

 

Багатотисячний мітинг профспілкових активістів майже з усіх регіонів України, які представляють провідні галузі економіки, зібрався сьогодні, 2 липня, під стінами українського Парламенту на підтримку соціальних законопроектів, ініційованих профспілками.

 

Відкрив його Голова Федерації профспілок України, керівник Спільного представницького органу профспілок Григорій Осовий.

 

IMG 4252

 

- Ми виступаємо від 8,5 млн. трудівників, ветеранів праці, студентської молоді. Що нас сюди привело? – запитав він, - Після повалення корупційного режиму немає позитивних зрушень для людей, які сьогодні втрачають робочі місця, заморожені зарплата і пенсії, а ціни шалено стрибають уверх. Влада на це не реагує. Тому, використовуючи свій потенціал, законодавчі гарантії, профспілки встали на шлях боротьби.

Наші вимоги до народних депутатів базуються на законах України і принципах соціальної справедливості. Зараз йдуть непрості переговори, але ми бачимо, що Уряд затягує вирішення питань, які ми поставили.

 

IMG 4449

 

Питання номер один – надати можливість кожній людині, яка хоче і може працювати, робоче місце і можливість годувати себе і свою родину.

Ми поставили питання про те, що потрібно індексувати мінімальну зарплату і пенсію, а також поступово підвищити їх на рівень інфляції.

П’ять законопроектів включені до порядку денного ВР, але йде затягування їх розгляду. Вчора ми провели черговий раунд переговорів з Головою ВР В.Гройсманом і керівниками депутатських фракцій. Нам вдалося досягти домовленості, що принаймні два законопроекти мають голосуватись у сесійній залі сьогодні.

 

(Запис виступу додається)

 

IMG 4433

 

До зібрання звернувся заступник Голови ФПУ керівник антикризового профспілкового штабу Сергій Кондрюк:

 

- Шановні колеги! Ми вже рік домагаємось, щоб Прем’єр-міністр України А.Яценюк вийшов на цю сцену, звернувся до вас і розповів, як він виконує настанови Майдану. Як він виконує свої обіцянки зробити зарплату українців у п’ять разів вище, ніж вона є зараз.

Ми наразі ведемо переговори з представниками Мінфіну і ми їм покажемо, де лежать гроші: гроші є в офшорах, на митниці, в тіньовій економіці. Ми маємо їх направити на потреби людей. Нехай урядовці знають, хай знає кожен депутат, що сьогодні ми їх просимо, а вже через місяць-два перед виборами вони самі до нас звернуться і будуть просити: проголосуйте за нас, але ми будемо голосувати лише за тих, хто сьогодні проголосує за наші законопроекти. А урядовці мають знати, що якщо вони не підуть за зустріч людям, то ми профспілковим референдумом приймемо рішення відправити їх у відставку.

 

IMG 4473

 

Пролунали виступи керівників репрезентативних профспілкових об’єднань, які входять до СПО об’єднань профспілок, народних депутатів, трудящих – членів профспілок.

Всі вони висловились за підтримку прийняття парламентарями «соціального пакету» законів:

-   №2883 щодо індексації грошових доходів населення;

-   №2682 щодо зниження рівня оподаткування пенсій;

-   №2698 щодо зняття обмежень на виплату повної пенсії працюючим пенсіонерам;

-   №2835 щодо здешевлення ціни на природний газ для населення;

-   №2245 щодо відновлення за рахунок коштів соціального страхування часткового фінансування літнього оздоровлення дітей, санаторного лікування працівників, передусім зайнятих у шкідливих і важких умовах праці.

 

IMG 4228

 

 IMG 4336

 

IMG 4288

 

IMG 4400

 

 

 

IMG 4398

 

IMG 4569

 

 

 Прес-центр ФПУ