photo 1234

До Федерації профспілок України надходять запити профспілкових організацій щодо необхідності сплати єдиного соціального внеску з коштів, які виплачуються як винагорода за активну профспілкову діяльність незвільненим головам профспілкових організацій та іншим особам, які займають виборні профспілкові посади.

На запит ФПУ отримане роз’яснення Державної фіскальної служби України (додається) про те, що єдиний соціальний внесок не нараховується і не утримується незвільненим головам профспілкових організацій та іншим особам, які займають виборні профспілкові посади і не перебувають у трудових відносинах з профспілковою організацією.

Якщо ж профспілкова організація сплачує своїм працівникам заробітну плату або здійснює виплату фізичним особам винагороду за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами, така організація нараховує та утримує єдиний соціальний внесок на загальних підставах.

Департамент профспілкового руху та

зв’язків з громадськими організаціями