МОД

 

Актуальні питання соціально-економічних перетворень в Україні, пошуку ефективних шляхів підвищення рівня розвитку країни та добробуту її громадян, ролі у цьому процесі профспілок були у центрі уваги учасників предметної дискусії «Програма модернізації України», яка відбулась 16 листопада.

Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

У заході взяли участь перший заступник Голови СПО сторони роботодавців, заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко, заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, перший заступник Голови СПО обєднань профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, заступник Голови ФПУ Сергій Українець, заступник Голови СПО об’єднань профспілок, голова Об’єднання всеукраїнських автономних профспілок Анатолій Широков, голова всеукраїнського профспілкового об’єднання «Єдність» Анатолій Оніщук, члени СПО об’єднань профспілок, працівники апарату ФПУ, експерти.

Відкриваючи дискусію, Григорій Осовий зазначив, що зараз спільними зусиллями треба вести активний пошук на всіх напрямках, які можуть привести до інвестицій в економіку України, створити гідні робочі місця. Федерація роботодавців запропонувала профспілкам обговорити свою програму модернізації України, яку вона буде приймати на своєму зїзді. Тому, підкресли він, ми маємо вислухати інформацію та внести свої пропозиції.

З інформацією про «Програму модернізації України» виступили заступник Голови Ради ФРУ Дмитро Олійник та директор Інституту економіки та прогнозування НАН України, доктор економічних наук Валерій Геєць.

В ході дискусії Олексій Мірошниченко запропонував профспілкової стороні вивчити та підписати під час з’їзду Федерації роботодавців України, що відбудеться на початку грудня ц. р. Меморандум щодо реалізації «Програми модернізації України».

У відповідь Григорій Осовий зазначив, що, перш за все, треба надіслати на ознайомлення всім членам СПО об’єднання профспілок проекти Програми та Меморандуму. Після цього ознайомлення та аналізу думок і пропозицій, можна буде говорити про подальші кроки та рішення.

 

Прес-центр ФПУ

 

МОД1

 

МОД7

 

МОД4

 

МОД2

 

МОД3

 

МОД5

 

МОД6