1451485750 1451467791 byudzhet-2016

Відповідно до пункту 3 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» Кабінет Міністрів України зобов’язано до 1 березня 2016 року внести на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо змін до цього Закону.

Враховуючи зазначене, ключові постатейні пропозиції та зауваження профспілок до Закону України від 25.12.2015 № 928-VIII «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (схвалені Рішенням СПО об’єднань профспілок від 04.02.2016 № 28-4) завчасно направлено парламентським фракціям, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Означені пропозиції є соціально значущими й направлені на захист соціально-економічних та трудових прав і інтересів працівників, зокрема на припинення урядової практики фальшування розмірів соціальних стандартів та гарантій, досягнення Україною європейських стандартів життя, соціального захисту, недискримінації, виконання Цілей сталого розвитку (2015–2030) в частині викорінення бідності у всіх її формах, сприяння добробуту для всіх у будь-якому віці, зменшення нерівності всередині країни.

З текстом звернень можна ознайомитися тут.

Департамент захисту соціально-економічних прав