Діалог налагоджується

206278

На засіданні Уряду 20 листопада під час розгляду питання про приватизацію цілісного майнового комплексу державних підприємств, установ і організацій та їх передачу до сфери управління Фонду держмайна, слово взяв представник профспілок Григорій Осовий.

Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ звернув увагу урядовців на складність зазначеного процесу, адже з одного до іншого підпорядкування передаються не лише будівлі, або майно, а й – цілі трудові колективи, які представляють собою налагоджену систему, де діють колективні договори, реалізуються галузеві угоди, підписані з міністерствами і відомствами, за якими працівникам надаються певні гарантії. Тому передачу потрібно по максимуму убезпечити від будь-яких конфліктів, або негараздів.

Григорій Осовий запропонував провести нараду за участю Міністра економіки, керівництва Фонду держмайна, організацій роботодавців підприємств, що передпорядковуються, щоб обговорити усі питання, пов’язані з приватизацією або реструктуризацією цих об’єктів.

- Нам потрібно разом відпрацювати схему, – щоб ця передача пройшла якомога більш безболісно та безконфліктно, - зазначив Григорій Осовий.

Його підтримав Міністр економіки Тимофій Милованов, з яким напередодні у лідера профспілок відбулась робоча зустріч. Міністр висловив готовність взяти участь у такій нараді.

- Так що можна констатувати, що кроки для налагодження діалогу між Урядом і профспілками здійснюються, - сказав Григорій Осовий. - Сподіваюсь, що і Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, побачив раціональність висловленої профспілками пропозиції, і реагуючи на неї, доручив Міністерству економрозвитку, торгівлі та сільського господарства України провести означену робочу зустріч.

Прес-центр ФПУ

Архiв