P113004

 

         У Закарпатській обласній раді профспілок проведено засідання круглого столу з питань оздоровлення дітей влітку 2016 року, в якому взяли участь голови та працівники обласних організацій галузевих профспілок, представники органів влади, керівники оздоровчих закладів.

         Виступаючи перед учасниками зібрання, голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько підкреслив, що торік найбільше дітей оздоровили облорганізації профспілок працівників освіти і науки (Тетяна Повханич), охорони здоров’я (Володимир Турок), культури (Наталія Товтин), держустанов (Марія Петечук). Незважаючи на фінансові труднощі, цього року оздоровлення дітей з участю профспілок проводитиметься в 11 оздоровницях. Прийматимуть дітей стаціонарні оздоровчі заклади «Вогник», «Барвінок», «Гармонія», «Трембіта», «Шаяни», «Водограй», «Білочка», тургосподарства «Синевирське озеро», «Нарцис», «Карпати», «Тиса» ПрАТ «Закарпаттурист». Вартість одного ліжко-дня цього літа становить: в стаціонарних оздоровчих закладах – 180-325 грн. на добу, у тургосподарствах – 200-250 грн.   Тривалість змін необмежена: це може бути 14, 18, 21 або іншу кількість днів. Для дитячого оздоровлення залучатимуться кошти з різних джерел фінансування – профспілкового бюджету, господарські витрати, кошти батьків, спонсорів тощо.

У своєму виступі в ході дискусії директор Департаменту освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації Ганна Сопкова наголосила, що при навчальних закладах області працюватимуть 145 літніх мовних таборів з вивченням іноземних мов. Передбачено також, що діти в угорськомовних населених пунктах у літніх денних таборах поглиблюватимуть свої знання з української мови. За словами начальника управління молоді та спорту ОДА Віталія Ерфана, на оздоровлення дітей в області цього літа планується спрямувати кошти у сумі понад 16 млн. грн. – з місцевих бюджетів та спонсорів. Незабаром будуть проведені тендери серед оздоровниць на проведення дитячого оздоровлення у стаціонарних дитячих оздоровчих закладах. Свої думки щодо проведення цьогорічної оздоровчої кампанії висловили окремі голови та головні бухгалтери галузевих профспілок, керівники оздоровниць. На жаль, як і торік, на дитяче оздоровлення не будуть задіяні кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Було дано відповіді на усі питання, які цікавлять організаторів літнього оздоровлення дітей у Закарпатті. Яким буде оздоровче літо-2016 у нашому краї – покаже час.

На фото:

- виступає голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько (другий ліворуч);

- у залі засідань – організатори оздоровлення дітей;

 

P1130041

- організатори літнього оздоровлення дітей (зліва направо) Іван Зелінський, Марія Петечук, Віталій Ерфан, Тетяна Повханич, Степан Тегза, Ганна Кулик, Юрій Косюк під час зібрання в облпрофраді.

 

P1130053

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради