DSC 1997

26 травня на базі ДП «Канівське лісове господарство» відбулася нарада за участю головних економістів та голів первинних профспілкових організацій лісгоспів Черкащини.

Відкрив засідання начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко, який зазначив, що найголовніше завдання, яке має постійно виконуватися на кожному підприємстві – підвищення соціальної захищеності колективу загалом і окремо кожного працівника. Результати роботи лісгоспів Черкащини підтверджують це твердження. Так, протягом останніх двох років заробітна плата працівників зросла більш ніж у 2 рази. Завдяки ефективному використанню лісосировинних ресурсів лісогосподарські підприємства виконують всі поставлені завдання. Не зважаючи на нестабільний стан в країні, всі лісгоспи працюють прибутково, вчасно сплачують податки та обв`язкові платежі. З початку року до бюджетів усіх рівнів сплачено 63 мільйони гривень.

– Упродовж 2015 року для підвищення рівня охорони праці лісгоспами області було витрачено 1,8 млн. грн., витрати на охорону праці за 1 квартал 2016 року склали 800 тис. грн., усі разом ми проводимо постійну активну роботу в напрямку допомоги учасникам АТО, – зазначив Олександр Дзюбенко. Сьогоднішня нарада – це хороша нагода для вас висловити свої думки, власне бачення подальшої роботи на підприємствах, спільно прийняти рішення щодо обговорених питань.

DSC 2006

Взяв участь у нараді голова Федерації професійних спілок Черкаської області Петро Шевченко. За його словами, в лісовій галузі області приділяється велика увага охороні праці, а це є чи не одним з найважливіших показників у забезпеченні соціальних гарантій працівників. Похвальним є відсутність заборгованості у заробітній платі та високий її рівень.

Петро Шевченко вручив Грамоти за високу професійну майстерність головам профспілкових організацій Чигиринського лісгоспу Володимиру Тищенку, Лисянського лісгоспу Олександру Кліваку, економісту Уманського лісгоспу Юрієві Зайцю. Також було вручено нагрудний знак Федерації Профспілок України "Профспілкова відзнака" голові Черкаської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Миколі Опанасюку.

DSC 2012

Головний спеціаліст Центрального комітету профспілки працівників лісового господарства України з питань соціально-економічного захисту Людмила Макогончук доповіла про стан виконання Галузевої угоди за 2015 рік між Державним агентством лісових ресурсів України та Профспілкою працівників лісового господарства України. За її словами, вже готовий проект вищезазначеної Галузевої угоди на 2016-2020 роки, і цей документ є одним з найкращих в Україні серед інших таких угод.

Як зауважила доповідач, якщо проаналізувати стан виконання Галузевої угоди по Черкаській області, то всі показники хороші – дякуючи керівництву обласного управління, директорам підприємств, завдяки їхній співпраці з профспілковими організаціями та роботі кожного працівника.

– Загалом по лісовій галузі України ситуація складна. У зв'язку з відсутністю бюджетного фінансування не мають змоги працювати в нормальному режимі південні та східні області, працівники лісогосподарства не отримують заробітну плату, – зазначила Людмила Іванівна. – До нас постійно надходять звернення про критичний стан в галузі. Тільки протягом останнього року ЦК профспілки підготовлено більше 20 звернень до Президента, Уряду, Мінагрополітики. На жаль, поки нас не чують. Щодо реформування галузі, то до цього необхідно підходити зважено і провести всі обрахунки. Це не можна зробити швидко. Ми не маємо права допустити зведення нанівець лісівничої праці попередніх поколінь.

Лісівникам Черкащини Людмила Макогончук подякувала за результативну роботу, побажала й надалі бути такими ж активними й не залишатися осторонь важливих питань та проблем галузі.

DSC 2025

– Не зупиняйтеся у своїй самовідданій праці. Міцного вам здоров'я, щасливого життя і продовжуйте жити за заповітами Тараса Шевченка – вільними, щасливими, красивими людьми, – звернулася до присутніх Людмила Макогончук.

Про стан виконання Колективних договорів лісгоспами області та внесення змін до Колективних договорів на 2016 рік доповіли голова Черкаської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Микола Опанасюк та заступник начальника обласного управління Лариса Солтисік.

На нараді учасники обговорили ряд важливих питань, що стосуються профспілкового життя та діяльності лісівників Черкащини, внесення змін до Галузевої угоди.

Федерація професійних спілок Черкаської області