Pus4

 

 

25 – 28 травня у м.Києві відбулася всеукраїнська навчально-дискусійна платформа «Студентські профспілки України: «інертна» структура чи унікальне об’єднання?», організована  ЦК Профспілки працівників освіти і науки України та Асоціацією правозахисних організаторів студентів України.

Усі дні заходу були насиченими на різні форми роботи та цікавими на зустрічі. Так, ознайомившись із азами співпраці зі ЗМІ, створенням та ефективним використання профспілкового інформаційного простору, молодь активно досліджувала методи «чорного» PR-ру та навчалася користуватися ними задля створення позитивного іміджу профспілкового лідера. На завершення сесії з інформаційної роботи студенти дізналися про те, як поводити себе перед камерою та виглядати впевнено на будь-якому медійному заході.

Подальша робота студентських профлідерів та активістів була пов’язана з обговоренням презентацій «Профспілки та глобальні цілі України» і «Профспілкові цінності», які спрямовані на розуміння основ економічного та політичного розвитку української держави в сучасному світі, а також на визначення ролі профспілок та їх впливу на ці процеси.

Під час роботи «світового кафе» – «Профспілки на сучасному етапі», «Методи протистояння профспілок владним структурам» до обговорення студентських питань долучилися Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов та Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

Під час спілкування з молоддю було піднято низку важливих питань, серед яких стипендіальне забезпечення студентства, доступ до якісної освіти, фінансування галузі, професійно-технічна освіта,  а також  обговорено підсумки акції «Профспілки. Боротьба за Україну» і відповіді вдали на резолюцію акції.

Зокрема, Голова Профспілки Георгій Труханов наголосив, що освіта – це невід’ємне право молодої людини, а належне фінансування освіти – індикатор далекоглядності влади щодо перспектив держави та її успішної інтеграції у світ.

Молодь у свою чергу також виразила обурення тому, що у листах від міністерств і відомств йшлося більшою мірою про те, що на стипендію у бюджеті не вистачає коштів, а система функціонування ПТНЗ так і залишається невизначеною.

Останній день роботи підбив підсумки та напрацювання навчально-дискусійної платформи та виокремив бачення молодих людей розвитку громадянського суспільства та ефективної діяльності профспілок на сучасному етапі.

На завершення заходу учасники висловили сподівання, що результати спільної роботи принесуть користь нашій справі – захист прав та гарантій осіб, які отримують освіту, та можливість використати свій потенціал на благо української держави.

 

Відділ студентської молоді ЦК Профспілки

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

 

 

1464447924 pus4a2-002-of-002

 

Pus4a

 

1464447959 pus4a3-038-of-038

 

1464447913 pus4a2-037-of-037

 

1464447974 pus4a2-104-of-104