0987

 

Що непокоїть сьогодні профспілкових активісті Гайворонського району, що на Кіровоградщині? Багато чого. Наприклад, труднощі у веденні переговорів з роботодавцем щодо підвищення зарплати, нарахування індексації, оскільки різні документи подають різну статистику. Насмішка над споживчим кошиком, який не переглядався з 2000 року. Різна відпустка у викладачів і майстрів виробничого навчання (56 і 42 дні), хоча і одні, і другі вважаються педагогами – розрубати дискримінаційний вузол не вдається. Ностальгія за пільговим санаторно-курортним лікуванням – сплата у Фонд у вигляді внесків залишилася, а путівки із знижками зникли. Немає єдності у профспілкових рядах… Ці питання звучали у День ФПО в районі.

Єдність і активність залежать від кожного спілчанина, його готовності боротьби за свої інтереси і права, зазначила заступник голови ФПО Оксана Терлецька. Наприклад, єдність продемонстрували профспілки під час недавнього Всеукраїнського маршу протесту у Києві, викликаного шоковим підвищенням ціни на газ і житлово-комунальні послуги. За результатами акції протесту було підготовлено Резолюцію, яка містить ультиматум до ВРУ та депутатських фракцій – в 10-денний термін прийняти рішення щодо перегляду ціни на газ та підвищення прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати та мінімальної пенсії. На сьогодні створено дві робочі групи, до складу яких увійшли і представники профспілок. Одна робоча група розглядатиме питання оплати праці, а друга напрацьовує пропозиції щодо обґрунтованості підвищення ціни на газ і тарифи на житлово-комунальні послуги. Якщо ці питання не будуть вирішені, профспілки вдадуться до більш кардинальних заходів.  

Протестні акції підсилили позицію профспілкової сторони у переговорах з укладення Генеральної угоди і вже найближчим часом вона буде підписана. За словами головного фахівця ФПО Олександри Залевської, нова Генугода містить низку норм, які посилюють соціальний захист працівників. Норми, за попередніми оцінками, призведуть до зростання розмірів мінімальної та середньої зарплати майже на 20 відсотків. Для І тарифного розряду для госпрозрахункової сфери закладено 110 відсотків мінімальної зарплати. Перемови по Генугоді були складні: і уряд, і роботодавці пручаються проти підвищення зарплати, знаходять тисячі причин для відмови. І 10 відсотків далися нелегко, починали з 0,5 відсотка. Генугода має стати канвою для галузевих угод і колдоговорів.

Обговорювалося і питання субсидій. Влада демонструє їх як досягнення, але це не вихід. В області її оформляють 80 відсотків сімей. Якщо подивитися доходи громадян, то у їх структурі зарплата складає лише 38 відсотків, а решта – доплати, надбавки, субсидії, пільги. Тобто, сьогодні зарплата нівелювала своє значення. Люди звикають до допомог і чимало з них не хочуть, щоб зарплата підвищувалася. Їм вигідніше мати низьку зарплату і отримувати субсидію. Що це за держава, яка породжує утриманські настрої? На порядку денному профспілок  питання оплати праці: людина не повинна йти з протягнутою рукою по допомогу, а має заробляти гідну зарплату, якої вистачить на сплату послуг і на життя. І друге питання: припинити необґрунтоване підвищення тарифів. До речі, профспілки приєдналися до позовів народних депутатів щодо перегляду тарифів і порушень норм законодавства.

Ситуація загострюється тим, що тепер за несвоєчасну сплату комунальних платежів колектори відбиратимуть житло. Людей обклали вже податками настільки, що далі вони не витримають. Профспілки не висувають політичні гасла – вони за створення умов для нормального життя. І не вимагають: геть владу – треба врешті її запитати, що вона робить, маючи високі зарплати? Профспілки виступають у ролі продавців робочої сили і тому мають добиватися підвищення зарплати тим, хто створює матеріальні блага. А продають робочу силу через колективні договори. Профспілки багато не вимагають, вони говорять: величина прожиткового мінімуму має бути фактичною, а не по набору продуктів ще 2000 року. Якщо сьогодні він складає 1450 грн, то фактичний, за розрахунками Мінсоцполітики, - понад 3 тис.грн. Є різниця? Олександра Залевська закликала до активності, саме під час укладання колдоговору, не погоджуватися на урізання норм. Головне, підвищити зарплату на 15 відсотків – вище рівня інфляції. До речі, предметом переговорів з роботодавцем з приводу підвищення зарплати може бути опублікований Мінсоцполітики розмір фактичного прожиткового мінімуму, а також норми галузевої угоди.

Марія Іванова,

м.Кіровоград