10

15 грудня в ДНЗ «Черкаське вище професійне училище будівельних технологій», за підтримки промислового підприємства «ЗІП», відбулося відкриття навчально-практичного центру з професії «Маляр» за технологіями торгової марки «ТРІОРА».

ПП «ЗІП» - це один із соціальних партнерів, з яким  навчальний заклад має взаємовигідні зв’язки відповідно до укладеного Договору про співпрацю.

У заході взяли участь керівники органів освіти області та міста, Черкаського державного технологічного університету, обласного центру зайнятості, органів профспілки працівників будівельної галузі, директори професійно-технічних навчальних закладів міст Дніпро, Одеса Черкащини.

Колектив закладу привітали Валерій Вікторович Данилевський – начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Ігор Володимирович Волошин – заступник директора департаменту гуманітарної політики і освіти Черкаського міськвиконкому.

Учасники заходу переглянули презентаційні ролики про навчальний заклад та  промислове підприємство «ЗІП».

Директор навчального закладу Валентина Олексіївна Молоцило ознайомила присутніх із досягненнями колективу, поділилась планами на близьке майбутнє, а це - створення ще одного навчально-практичного центру з професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» на виконання  рішення Уряду  щодо модернізації вищеозначеної професії.

Навчально-практичний центр з професії «Маляр» створено з метою забезпечення можливості учням здобувати професію за новітніми технологіями та з використанням сучасних матеріалів  торгової марки «Тріора», є зразком взаємовигідних партнерських стосунків навчального закладу з виробництвом. У приміщенні центру обладнано 15 мобільних  робочих місць, встановлено сучасні меблі та стелажі із зразками продукції соціальних партнерів – виробників лакофарбової продукції.

Піснею «Про Черкаси», у виконанні учня Богдана Михайленка, розпочалася презентація навчально-практичного центру.

Зі словами вдячності на адресу соціального партнера звернулася керівник міжрегіонального навчально-практичного центру сучасних будівельних технологій О.Я. Фурман, висловивши переконання в тому, що лише в процесі постійної взаємодії системи освіти з зацікавленими соціальними партнерами можна  виконати стратегічні завдання  щодо модернізації освіти.

Від імені керівництва підприємства учасників заходу привітав інженер лакофарбового покриття Євгеній Озарчук   та висловив впевненість, що саме в новоствореному центрі  буде сконцентровано  досвід з впровадження сучасних технологій з декорування поверхонь. На підтвердження його слів учні училища Гололоб Богдан,  Піщаний Богдан, Артем Саргсян та Володимир Якубовський виконали майстер-класи з використанням матеріалів ТМ «Тріора», а сам Євгеній Озарчук продемонстрував фрагмент нанесення декору з використанням трафарету.

Директор училища подякувала Євгенію Озарчуку за сприяння у створенні центру, присутнім – за участь, та побажала звершення усіх життєвих задумів, невичерпної енергії та творчої наснаги для подальшої плідної праці на благо розвитку професійно-технічної освіти.

Завершальним акордом заходу було пісенне вітання від Анастасії Бутовської – «Пісня про Україну».

Профспілка працівників будівництва

і промисловості будівельних матеріалів України