0315

Запорізька обласна рада профспілок, профспілкові організації підприємств і установ разом із органами влади виконали великий обсяг роботи по підготовці і проведенню новорічних свят в період зимових канікул 2016 – 2017 р.р.

В облпрофраді 1 грудня 2016р. з керівниками закладів культури проведена нарада з питань якісного та безпечного проведення новорічних та різдвяних свят для дітей та підлітків.

Президією облпрофради затверджено склад робочої групи по організації та контролю за ходом підготовки та проведення новорічних свят у 2016 - 2017 р.р. Технічною інспекцією праці профспілок разом із фахівцями департаментів культури облдержадміністрації і міської ради Запоріжжя були перевірені заклади культури на предмет безпечних умов перебування дітей в цих установах.

Цікаво  і  на  високому  рівні  пройшли  новорічні  свята  в  палаці  культури ім. Т. Г. Шевченка ПАТ "Мотор Січ" (директор палацу культури Володимир Котов). У відремонтованому фойє  дітей з батьками привітно зустрічали працівники палацу культури і казкові герої.

Захоплююча гра з Дідом Морозом і Снігуронькою, різноманітними персонажами в новорічній виставі "Острів скарбниць", майстерна гра юних артистів, які залучали до участі в іграх своїх однолітків, все це зробило святковий захід дуже насиченим і чудовим. Схвальні відгуки моторобудівників свідчать про високий рівень проведених новорічних свят ялинки.

В палаці культури металургів (директор закладу Микола Володьков) ТОВ "Соціальні ініціативи Запоріжжя" ПАТ "Запоріжсталь", палаці культури ПАТ "Дніпроспецсталь" (директор закладу Ірина Зозуля) велику увагу приділяли обслуговуванню дітей працівників базового підприємства і жителів міста. Чудові шоу-програми і новорічні вистави, інтермедії біля ялинки в яких діти залюбки приймали участь.

Цікаво організували новорічні свята ялинки в комунальних закладах "Палац культури "Орбіта" (директор Віктор Лемаренко), "Палац культури "Титан" (директор Григорій Камлик), "Сучасник" м. Енергодар (директор закладу Володимир Фалілеєв). Святкові заходи традиційно проводилися в театрах, філармонії, державному цирку і багато інших.

Всі заклади культури провели благодійні акції для дітей із соціально незахищених сімей, дітей-сиріт, дітей учасників АТО, інших пільгових категорій

Більше 600 учасників "Зразкових самодіяльних колективів профспілок України" прийняли участь у новорічних виставах і інтермедіях біля ялинки. Для них були організовані зимові табори з харчуванням. Найбільш активні учасники святкових заходів отримали призи і подарунки.

Облпрофрадою разом обласними організаціями профспілок придбані подарунки  (набір цукерок) дітям, які знаходяться на лікуванні в Запорізькій обласній клінічній дитячій лікарні.

Для дітей членів профспілок придбано більш як 100 тис. подарунків за рахунок коштів роботодавців і первинних профспілкових організацій.

Члени робочої групи постійно тримали на контролі святкові заходи для дітей, відвідували їх.

Засоби масової інформації постійно висвітлювали новорічні і різдвяні свята для дітей та підлітків.

Запорізька обласна рада профспілок