0d249d743295acc0bd8c544005f34d3b

 

 

На адресу ФПУ надійшов лист від Луганської обласної організації профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості на підтримку позиції Федерації профспілок України щодо збереження існуючого календаря державних свят:

«У засобах масової інформації поширюється інформація щодо проекту закону про державні свята, підготовленого Українським інститутом національної пам’яті. Зазначеним законопроектом передбачена ревізія календаря національних свят, відносячи до спадщини радянських часів Міжнародний день солідарності трудящих - 1 Травня, а також Міжнародний день прав жінок і миру - 8 Березня. Скасування цих днів як вихідних звужує конституційні, трудові права громадян.

Змушені констатувати, що прийняття таких ініціатив щодо скасування як вихідних державних свят Міжнародного дня солідарності трудящих - 1 Травня, та Міжнародного дня прав жінок і миру - 8 Березня, призведе до звуження конституційних, трудових прав громадян, що викликає заперечення членів профспілки.

Луганською обласною організацією профспілки з цього питання направлено відповідні листи на адресу Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України

Виражаємо надію працюючих на мудрість та виваженість Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України у прийнятті державних рішень, зокрема з питань національних свят.

Працюючі підтримують зусилля ФПУ, направлені на збереження чинних трудових прав громадян, зокрема збереження існуючого календаря державних свят.»

 

Прес-центр ФПУ