x5zzwwCzhC8

 

 

 

На нараді спільно з представниками обласного відділення Національної служби посередництва і примирення розглянули результати співпраці за 2016 рік.

 

За ініціативою профспілкових організацій з метою вирішення вимог найманих працівників було зареєстровано 15 колективних трудових конфліктів.

 

При вирішенні спорів за участі представників профспілок працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування, шляхового господарства проведено 6 узгоджувальних зустрічей, 7 засідань з керівництвом обласної адміністрації та Черкаського міськвиконкому.

 

Оперативні рішення щодо фінансування міськвиконкомом КП  «Черкасиелектротранс» дозволили не тільки зняти соціальну напругу в колективі, але й стабілізувати роботу, підвищити рівень заробітної плати, поліпшити умови праці, оновити рухомий парк пасажирського транспорту.

 

На жаль, ситуація з фінансуванням автодорожньої служби спричинила ріст соціальної напруги в колективах, переведення працівників в режим неповної зайнятості та звільнення за власним бажанням.

 

Так, станом на сьогодні за інформацією профспілки працівників шляхового господарства заробітна плата у філіях ДП «Черкасиоблавтодор» виплачена за 2016 рік, у трьох дорожньо-експлуатаційних дільницях частково за січень. Але залишається не виплачена заробітна плата працівникам дорожньої служби уже у 2017 році в сумі майже 2,2 млн. грн. З приходом весни та погіршенням стану доріг, технічними можливостями дорожніх підприємств, боргами та кадровим забезпеченням без кардинальних змін поліпшення не можливе. Тому спільно з керівництвом  державної адміністрації та обласної ради розробляється програма створення міжрайонних автодорожніх підприємств з відповідним фінансовим забезпеченням, матеріально-технічною базою

 

У січні 2017 року зареєстрований колективний трудовий спір за ініціативи профспілки Черкаського міського РЕМ ПАТ «Черкасиобленерго». Відбулося 6 узгоджувальних зустрічей, 1 засідання примирної комісії, як результат – погашення заборгованості із виплати заробітної плати за грудень 2016 року в сумі 1,4 млн. грн.

 

За інформацією НСПП 5 профспілкових організацій отримали сертифікати відповідності критеріям репрезентативності.

 

 

Федерація профспілок Черкаської області

 

репрезентативність 2