б3

 

Як повідомила прес-службаРівненської ОДА, розроблено новий порядок оздоровлення дітей,  який 21 березня був  розглянутий  на засіданні обласної координаційної ради з питань організації  і проведення відпочинку та оздоровлення дітей області.


« Принцип викупу путівок за дольовою участю держави, адміністрацій підприємств і організацій,їх профкомів та батьків, який успішно  практикували профспілки,зокрема галузі освіти області ,  був схвалений  в рівненській  ОДА .підтриманий  депутатами  обласної ради., розповіла Марія Рожко,заступник голови ФПО,член координаційної ради від профспілок.- А  нині визначений механізм надання грошової допомоги для компенсації вартості путівок на оздоровлення дітей через безготівкове перерахування дитячим закладам оздоровлення значно полегшить фінансову сторону цієї  важливої справи.  Ми .в профспілках високо цінуємо співпрацю з владними структурами в організації дитячого оздоровлення в області і впевнені ,що, об’єднавши зусилля цьогорічну літню кампанію  проведем успішно.»
  «Відтепер тендери проводитися не будуть. Часткову або повну оплату вартості путівки здійснюватимуть за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів у вигляді адресної грошової допомоги. А для її  отримання  підписуватиметься трьохстороння угода між батьками, закладом та обласним центром з організації оздоровлення та формування здорового способу дітей та молоді», - повідомила заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко під час координаційної ради з питань оздоровлення дітей.
    Ще однією новацією, на думку посадовця є те, що заклад, де відпочиватимуть діти, батьки обиратимуть самі. А це створить конкуренцію серед оздоровчих установ. Також забезпечить ефективність і прозорість процесу.
      За словами начальника управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Віталія Ліпського, в області запроваджують два види отримання грошової допомоги.
 Перша – це повна компенсація вартості путівки. Вона надаватиметься для оздоровлення дітей із числа сиріт, інвалідів, багатодітних та малозабезпечених сімей. Норма розповсюджуватиметься і на дітей, один з батьків яких загинув у зоні АТО або під час Майдану.
   Інша грошова допомога передбачає часткову компенсацію вартості путівки. Вона складатиметься з 2-х прожиткових мінімумів, а це – близько 3,5 тисяч гривень.  Допомога надаватиметься на оздоровлення дітей із категорії переселенців, чорнобильців, талановитих та обдарованих, а також тих, хто стоїть на диспансерному обліку. Решту коштів доплачуватимуть або самі батьки, або профспілки та підприємства.
Загалом на оздоровчу кампанію 2017 з обласного бюджету виділено понад 6 мільйонів гривень. Тим часом райони, міста та об’єднані громади також готуються до  неї. Зокрема, на відпочинок дітей у Рівному виділили понад 4,5 мільйонів гривень, а у Вараші та Дубно – більш, як по півмільйона.

б4

ІАЦ ФПРО