1_20_04_17.jpg

20 квітня близько 200 працівників ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара» зібралися на мітинг протесту біля прохідної заводу, а потім пройшли колоною до будівлі Миколаївської обласної державної адміністрації. В руках вони тримали гасла: «Верните нашу зарплату», «Коммунаровцы 2,5 года без зарплаты… А вы?», «Ми ще ніколи не жили так бідно», «Вимагаю свої гроші» та ін.

2_20_04_17.jpg

На мітингу виступив голова профкому заводу Микола Головченко, який розповів про вкрай складне становище на підприємстві. Борги по заробітній платі на заводі з листопада 2014 року по теперішній час досягли вже майже 52 мільйонів гривень. З метою вирішення питання виплати боргів профком підприємства неодноразово звертався до всіх інстанцій, був ініціатором мітингів трудового колективу біля облдержадміністрації разом з народним депутатом Сергієм Капліним, організовував акції протесту, перекривав автомобільну трасу Миколаїв-Одеса, направляв делегацію до ДК «Укроборонпром» та ін. Але все це не принесло ніяких результатів. Сьогодні головною вимогою мітингуючих, як і раніше, залишається виплата боргів по заробітній платі.

3_20_04_17.jpg

Працівники суднобудівного заводу доведені до відчаю збираються вжити більш радикальні заходи для досягнення своїх вимог: встановити намети на площі біля облдержадміністрації, а також направити делегацію працівників до ДК «Укроборонпром».

4_20_04_17.jpg

Одноголосно було прийнято Резолюцію мітингу трудового колективу ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара». Резолюцію буде направлено Президенту України, Прем’єр-міністру України, Голові Верховної Ради України, Генеральному директору ДК «Укроборонпром», голові Федерації профспілок України, Голові Миколаївської ОДА, Голові Миколаївської обласної ради, директору ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара».

В Резолюції також містяться вимоги до голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка та голови Миколаївської облради Вікторії Москаленко зайняти активну позицію в підтримці працівників заводу у погашенні заборгованості по заробітній платі, вжити заходів щодо завантаження суднобудівного підприємства у т.ч. по ремонту та будівництву кораблів ВМФ України, будівництва бронетехніки та розміщенню на підприємстві інвестицій, що залучаються в регіон.

5_20_04_17.jpg

На запитання учасників мітингу відповів начальник відділу роботи із зверненнями громадян ОДА Вадим Продан.

Миколаївська обласна рада профспілок