P1160213

 

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС в Будинку профспілок Закарпаття відбулися збори ліквідаторів-чорнобильців міста Ужгорода.

Перед учасниками зібрання виступили  голова Ужгородської міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Олександр Чемет, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, заступник голови Закарпатської облпрофради Василь Захарець, заступник начальника управління – начальник  відділу з питань захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Закарпатської облдержадміністрації Ольга Головецька, директор обласного центру зайнятості Юрій Фущич та інші.

Порушено цілий ряд проблемних питань соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які потребують вирішення як на державному, так і регіональному рівні. Зокрема, відчувається недостатність ліжко-місць для чорнобильців у обласному госпіталі інвалідів війни та учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Відсутнє їх безкоштовне забезпечення медикаментами в медичних установах первинної ланки, особливо в м. Ужгороді. Роками перебувають на обліку для поліпшення житлових умов та виділення земельних ділянок чорнобильці пільгової категорії. Непоодинокі випадки, коли вдови чорнобильців внаслідок бюрократичної тяганини тривалий час доводять зв'язок смерті своїх чоловіків з наслідками аварії на ЧАЕС для отримання відповідних пільг. Залишаються на порядку денному й ряд інших проблем, які потребують вирішення, в тому числі в пенсійному забезпеченні. На зібранні було дано відповіді на питання, які хвилюють чорнобильців.

На закінчення було нагороджено велику групу ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. 

В Будинку профспілок відбулася також зустріч голови Закарпатської облпрофради Володимира Фленька з головою Ужгородської міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Олександром Чеметом, під час якої розглянуто хід виконання угоди про співпрацю між Закарпатською громадською організацією «Союз Чорнобиль України» та облпрофрадою. Зокрема, чорнобильці підтримують дії профспілок Закарпаття у відстоюванні права на будівлю профспілок на пл. Народній, 5 у протистоянні із Закарпатським окружним адміністративним судом, яке набуває дедалі більшої гостроти.

 

На фото:

- у залі засідань облпрофради – учасники зборів чорнобильців;

- виступає  голова Ужгородської міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Олександр Чемет;

- на зустрічі в облпрофраді (зліва направо) заступник голови Закарпатської облпрофради Василь Захарець, голова Ужгородської міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Олександр Чемет і голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько.

 

P1160219

 

P1160226

 

 

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-

гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради