1640921

 

11 червня 2018 року відбулось засідання Президії  Федерації профспілок Вінницької області з порядком денним: ”Про роботу молодіжних рад галузевих профспілок та Молодіжної ради ФПО”.

 

Відкрив та вів засідання заступник Голови Федерації профспілок області Володимир Слободянюк. Він акцентував увагу присутніх на важливості реалізації ефективної профспілкової молодіжної політики, яка максимально має відповідати потребам молодої людини як на робочому місці, так і в суспільстві загалом. Підкреслив, що молодь віком до 35 років сьогодні становить третину усіх членів профспілок.

 

1640906

 

 В засіданні взяли участь члени Президії ФПО, голови молодіжних рад галузевих профспілок та Молодіжної ради ФПО, голови первинних профспілкових  організацій студентів та учнів вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації, представники ЗМІ.

 З  інформацією ”Про роботу молодіжних рад галузевих профспілок та Молодіжної ради ФПОвиступила заступник Голови ФПО Світлана Анпольська, яка відзначила, що Федерація профспілок області, її членські організації вибудували систему молодіжних структур, яка проводить активну роботу по захисту прав молоді на освіту, перше робоче місце, гідне життя, можливості самореалізуватися.

 В області створені і працюють Молодіжна рада ФПО, 18 молодіжних рад галузевих профспілок. Більшість голів молодіжних рад членських організацій – заступники голів обласних організацій профспілок та включені до складу виборних органів.

 

1640927

 

 З метою долучення молоді до профспілкового руху здійснюється навчання в формі семінарів, тренінгів, інформаційних зустрічей, круглих столів, працює Школа молодого профактивіста.

 Молодіжна рада ФПО та молодіжні ради галузевих профспілок співпрацюють з молодіжними громадськими організаціями м. Вінниці, області та України. Молодіжний профспілковий актив області брав участь у семінарах-тренінгах, що проводилися в рамках українсько-данського та шведсько-українського проектів.

 Разом з тим, робота Молодіжної ради ФПО потребує підвищення ефективності, вдосконалення, впровадження нових, сучасних форми роботи, лідерів нової формації, здатних мислити неординарно, генерувати нові ідеї та приймати нестандартні рішення.

 

Крім того, Світланою Анпольською було відзначено, що в практичній діяльності первинних профспілкових організацій та молодіжних рад серед можливих заходів, які мають сприяти мотивації профспілкового членства молоді, існує ряд проблемних питань, серед яких:

 

- створення першого робочого місця та соціальних гарантій для молоді;

 

- недопущення масового виїзду молодих фахівців за кордон;

 

- розвязання питання гідної оплати праці працюючої молоді;

 

- ознайомлення з механізмами доступного житла.

 

1640931

 

 Крім того, проблемою є і відсутність єдності серед профспілкових організацій різних областей і галузей, відсутність розуміння, що серед безлічі молодіжних громадських організацій профспілка була і залишається наймасовішою і має не лише зберегти ці позиції, але й посилювати їх, використовуючи різні методи, шляхи, засоби комунікації, доводячи, що профспілкова робота дає можливість реальних досягнень для перспективної молоді.

 

А молоді, як авангарду позитивних змін в профспілковому русі Вінниччини, потрібно активно використовувати можливості Федерації профспілок області, її членських організацій задля вирішення молодіжних проблем.

 

В обговоренні даного питання взяли участь:

 

Þ  Лідія Колісниченко – Голова молодіжної ради обласної організації профспілки працівників державних установ, голова Тиврівської районної організації профспілки працівників державних установ;

 

Þ Іван Івацко – голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства ;

 

Þ  Олена Григор’єва - голова молодіжної ради обласної організації профспілки працівників освіти і науки, голова первинної профспілкової організації студентів Вінницького Національного технічного університету;

 

Þ  Віталій Побережець – голова первинної профспілкової організації студентів Вінницького Національного медичного університету ім. М. Пирогова;

 

Þ  Оксана Шевчук - голова молодіжної ради обласної організації профспілки працівників культури, голова первинної профспілкової організації студентів Вінницького училища культури та мистецтв ім. М. Леонтовича.

 

 1640935

 

Молоді профспілкові лідери цікаво презентували роботу галузевих молодіжних рад, розповіли про проблеми та здобутки профспілкового молодіжного руху на Вінниччині.

 

 Президія ухвалила відповідну постанову.

 

1640946

 

  Федерація профспілок Вінницької області