ОСОВИЙ 1

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий відвідав з робочим візитом профспілки Прикарпаття: взяв участь в урочистому засіданні з нагоди 70-річчя створення Ради профспілок області, виконавши почесну місію з нагородження високими нагородами та відзнаками Федерації Профспілок України активістів та ветеранів профспілкового руху Івано-Франківщини.

"Пройшли надзвичайно складні трансформації в житті країни та профспілок, які мали інакші умови діяльності в радянські часи, і абсолютно інші зараз. Виклики, які постали перед профспілками в умовах монополізації ринку, антинародних дій олігархічної системи - надзвичайно великі і складні. Озвучувати порушення і невиконання владою гарантованих Конституцією прав та інтересів людей праці стало місією профспілок.

Маючи за собою величезну силу - понад 5 млн. профспілчан, профспілки мають також величезну відповідальність перед цими людьми і перед країною. Ми зараз не тільки виборюємо свої законні права, можна сказати, що з найбільш масової об'єднаної соціальними та економічними гаслами, громадської інституції, якою є профспілки, вони дістають ще одну поважну рису - стають чи не найпотужнішою правозахисною організацією", - зазначив у своєму виступі на урочистостях Г.Осовий.

У переддні, коли українці відзначатимуть 5-річницю початку Революції Гідності, дуже символічним був подарунок Голови ФПУ Раді профспілок області - картина відродженого в Києві, спаленого під час подій на Майдані Будинку профспілок. Віддавши в приміщенні Будинку місце для створення Музею Небесної Сотні, історичному Майданові, ФПУ цим самим виявляє глибоку шану до борців за волю і незалежність України, за європейські цінності, з відстоювання яких розпочався Майдан Гідності.

Також очільник Федерації Профспілок України провів робочу нараду з керівництвом Ради профспілок Івано-Франківщини та головами обласних галузевих профспілок.

Головним акцентом розмови були підсумки Всеукраїнської акції протесту профспілок, яка відбулася в Києві 17 жовтня, та подальші кроки щодо відстоювання прав та інтересів людей праці. Зокрема, чи не найактуальнішим питанням лідери профспілчан вважають врахування своїх вимог та пропозицій у Бюджеті -2019 року. Відтак, на це спрямовані зусилля найперше ФПУ.

Рада профспілок Івано-Франківської області