20181115 125118

Волинь і Рівненщина- близькі сусіди. Менше 70 кілометрів від Луцька до Рівного або година шляху, який подолали рівненські лісівники, щоб взяти участь у навчанні профспілкових лідерів в навчально-методичному центрі профспілок Волині. Три навчальних дні були наповнені всією тематикою профспілкової діяльності – від історії до сучасних тенденцій. Встигли розглянути все: і колдоговір, і трудове законодавство, і фінансову роботу, і діловодство. Фішкою навчально-методичного центру профспілок є участь в живому слуханні судових справ, про поновлення на роботі працівників, звільнених з ініціативи адміністрації. Заняття проходило в залі судових засідань міськрайонного суду, де, по його завершенню, відбулася розмова з суддею Людмилою Присяжнюк. І після цього, звичайно, фотосесія, з можливістю всім посидіти в кріслі судді.

P1230792

Цікавою була зустріч рівненчан з колективом ДП «Маневицький лісгоспзаг». Підприємство останніми роками наростило потужності і збільшило кількість робочих місць з 115 до 425. А середня зарплата по лісгоспу становить 12 000 гривень. Гості побували у двох деревообробних цехах, теплиці, великому консервному виробництві, зустрілись з колегами-профактивістами.

В насичену триденну навчальну програму нікуди було втиснути навіть прогулянку старовинним Луцьком. І все ж… Рівненчани погодились на нічну екскурсію зі смолоскипами, що додало трохи таємничості і містики, яка є в кожному старому місті, переповненому легендами і історіями його мешканців.

Шановні колеги! Розпочався час зимових навчальних сесій. Запрошуємо до старовинного Луцька за знаннями, емоціями і незабутніми враженнями.

20181115 125033

Навчально-методичний центр профспілок Волині