А3

     6 грудня Центральна Рада Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України організувала і провела у Києві семінар-навчання голів первинних, обласних і Київської міської організацій профспілки з актуальних питань профспілкової роботи.

 

А5

 

Про дії Федерації профспілок України на захист соціально-економічних прав та інтересів працюючих у сучасних умовах проінформував присутніх заступник Голови ФПУ Олександр Шубін. Він акцентував увагу на таких актуальних питаннях, як бюджетний процес та пропозиції профспілок до Головного фінансового документу країни,  відродження та розвиток вітчизняного виробництва, збереження трудового потенціалу та трудова міграція за кордон робочих рук, соціальні гарантії. Одна з головних тем сьогодні, підкреслив він, - це переговорний процес з укладання Генеральної угоди на новий строк, врахування в цьому документі інтересів країни і працівників.

 

А4

 

Про стан і подальший розвиток системи пенсійного забезпечення і соціального страхування розповів керівник управління соціального страхування і пенсійного забезпечення ФПУ Володимир Максимчук. А   сучасні проблеми охорони праці та шляхи їх вирішення окреслив керівник департаменту охорони праці ФПУ Юрій Андріївський.

 

А6

 

     Цього ж дня відбулося засідання Президії Центральної Ради Профспілки, на якому підбито підсумки навчання профспілкових працівників і активу за 2017/2018 навчальний рік та завдання на наступний навчальний рік. З інформацією виступив голова ЦР Профспілки Василь Мойсюк. З цього питання прийнято відповідну постанову.

 

Центральна Рада Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України

Прес-центр ФПУ