55939400 2157232491026536 8422108543045337088 n

 

У відповідь на заборгованість із заробітної плати протягом двох місяців кранівники двох столичних будівельних майданчиків зупинили роботу.

1 квітня члени профспілкової організації кранівників в складі Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України провели попереджувальний страйк на будівельних майданчиках торгівельного центру «Ocean Mall» та ЖК «Метрополь».

За словами кранівника Віталія, який працює на будівельному майданчику елітного житлового комплексу, працівники вже більше місяця не отримують заробітну плату: «Ми попереджали нашого роботодавця на початку березня про те, що якщо він не виплатить нам зарплату, ми зупинимо роботу. На будівельному майданчику знаходиться 3 баштових крани і сьогодні всі вони не працюють!».

Завдяки страйку менеджер на будівництві торгового центру вийшов на діалог із профспілкою та запевнив, що протягом дня керівництво знайде рішення поточної ситуації. Адміністрація будівельного майданчику «Метрополь» запросила кранівників на персональну бесіду, у ході якої так само пообіцяла вирішити проблему.

Солідарну підтримку кранівникам, що зупинили роботу, висловили Голова Профспілки кранівників України В. Динник, заступник Голови Профспілки І. Якубович, член Профспілки М. Івнєєв, працівники Профспілки будівельників України.

«Після попереджувального страйку нові члени приєдналися до нашої профспілки. Усі разом ми розробимо план дій для подальшого попередження порушень прав робітників з цих будмайданчиків. Допоки гарантії погашення заборгованості із зарплати не будуть надані фірмою «Альтіс», Профспілка тиснутиме на роботодавця і контролюватиме виконання ним трудового законодавства. На жаль, «Альтіс» - не єдиний підрядник будови «Ocean Mall» на метро Либідській, який заборгував заробітну плату кранівникам. Фірма «Рентакран» також порушує права кранівників на своєчасну виплату винагороди за працю. Єдиним дієвим способом захисту своїх прав є об’єднання у Професійну спілку», - заявив Василь Андреєв, Голова Профспілки будівельників України.

На момент виходу публікації роботодавець розпочав виплату заборгованої заробітної плати.