56940315 2205 cem

 

 9–12 квітня 2019 року на базі ДП «Клінічний санаторій «Карпати»  у смт. Чинадієво Мукачівського району, Закарпатської області ЦК Професійної спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України провів  семінар-нараду  з  завідуючими  фінансовими відділами, головними бухгалтерами,   заступниками головних бухгалтерів, скарбниками, особами, відповідальними за фінансові питання  обласних, міських комітетів (рад), первинних та об’єднаних первинних організацій  Профспілки з питань ведення бухгалтерського обліку  та складання фінансової звітності в неприбуткових організаціях.

Участь у заході взяли 50 слухачів з 15 регіонів країни.

Основним лектором-доповідачем семінару була Ярошинська С.В., директор консалтингової  фірми «Оригінал», яка виступила з лекціями на теми:

«Неприбуткові  організації 2019», «Доходи та витрати  неприбуткової організації», «Податковий звіт»,  «Інвентаризація. Нематеріальні активи. Основні засоби. Готівка. Відрядження. Розрахункові операції»; «Витрати на оплату праці. Податок на доходи фізичних осіб. Військовий збір» та інші.

         Перед учасниками семінару також виступив голова Черкаської облорганізації Профспілки Анашкевич І.В. як фахівець з трудового права та голова комісії ЦК Профспілки щодо внесення змін та доповнень до Статуту. Доповідач розкрив тему: «Порядок реєстрації первинних профспілкових організацій як юридичних осіб».

         В останній день семінару відбувся круглий стіл з питань фінансової роботи в профспілкових організаціях, на якому було підведено підсумки семінару-наради.

У своєму виступі за круглим столом Голова ЦК Профспілки Романюк О.І. зосередив увагу слухачів на важливості та необхідності реалізації у практичній роботі рішень, документів й конкретних дій ЦК Профспілки в тих чи інших напрямках.

 

Профспілка працівників житлово-комунального господарства,

місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України