4010

В Запорізькій облдержадміністрації відбулося нагородження переможців обласного конкурсу на кращий колективний договір серед підприємств, установ та організацій області. В урочистому заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, голова ради обласної федерації роботодавців Олександр Головко, голова обласної ради профспілок Віктор Сластьон, члени обласної тристоронньої соціально-економічної ради, представники підприємств, профспілковий актив.

- Сьогодні ми зібралися для того, щоб виконати почесну і приємну місію – нагородити переможців обласного конкурсу на кращий колективний договір. Цей конкурс проводиться серед підприємств, установ та організацій Запорізької області з метою підвищення ефективності колективно-договірної роботи, посилення конструктивної взаємодії профспілкових організацій і роботодавців, розповсюдження досвіду цієї роботи, - зазначив Едуард Гугнін.

Голова обласної ради профспілок Віктор Сластьон у вітальному виступі відмітив, що в Запоріжжі конкурс на кращий колективний договір проводиться з 2006 року. До цього часу конкурс на кращий колективний договір серед підприємств, установ та організацій області проводився безпосередньо обласною радою профспілок. У минулому році ми запропонували підвищити статус, рівень та значимість цього конкурсу і проводити його разом із соціальними партнерами – обласною федерацією роботодавців та облдержадміністрацією.

Спільне виконання норм колективних договорів, адміністрацією і профспілкою підприємств є запорукою успішного розвитку виробництва і забезпечення соціальних гарантій працівників.

Учасниками конкурсу стали підприємства, установи та організації Запорізької області, які використовують найману працю, незалежно від організаційно-правових форм господарювання.

Основними критеріями визначення переможців конкурсу є забезпечення позитивної динаміки на основі реалізації зобовязань за колективним договором щодо:

продуктивної зайнятості працівників;

рівня заробітної плати та інших трудових виплат;

рівня охорони праці та санітарно-побутових умов, екології;

професійної конкурентоспроможності працівників;

збереження чисельності працюючих та створення нових робочих місць;

упровадження інноваційних технологій;

соціального розвитку підприємства та соціального захисту працівників та їх сімей.

Рішенням організаційного комітету з проведення конкурсу на кращий колективний договір серед підприємств, установ та організацій Запорізької області переможцями за 2018 рік визнані такі підприємства, установи та організації: публічне акціонерне товариство «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь»; публічне акціонерне товариство «Мотор Січ»; казенне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Іскра»; приватне акціонерне товариство «Запоріжвогнетрив»; приватне акціонерне товариство «Запоріжкокс»; Запорізька обласна клінічна лікарня; Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Орієнтир»; комунальне підприємство «Запоріжремсервіс»; Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності; державне підприємство «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці»; приватне підприємство «Сократ»; спеціалізоване комунальне підприємство «Запорізька ритуальна служба»; ТОВ «Запорізька оптово-роздібна фірма «Взуття».

Колективи переможців нагороджені дипломом та пам’ятним знаком, а профспілкові комітети - передплатою на газету «Профспілкові вісті».

0788

4248