Укрелектропрофспілка ініціює зустріч з керівництвом НКРЕКП

2019 04 NKREKP

Профспілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості України звернулась до Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з пропозицією провести у травні поточного року зустрічі представників ЦК Укрелектропрофспілки з керівництвом НКРЕКП з питання підвищення заробітної плати на енергопідприємствах.

У листі зазначено, що у зв’язку із загостренням проблеми збереження висококваліфікованих працівників та запобігання їх переходу в комерційні структури енергетичних підприємств інших країн з причини низького рівня заробітної плати в ЦК Укрелектропрофспілки було проведено засідання Робочої комісії щодо ведення колективних переговорів та запропоновано внести зміни до п.2.3 Галузевої угоди з метою підвищення мінімального розміру тарифної ставки (місячного окладу) працівника з 168% до 220%. Адже без перегляду тарифу для підприємств галузі та розміру фонду оплати праці для енергопідприємств, зазначене підвищення зарплати не відбудеться.

Докладніше.

Укрелектропрофспілка