Вожаті ДСОК Гагаріна

В мальовничому затишному місці неподалік м. Києва в лісовій місцевості м.Ірпінь вже 70 років діти працівників ДАХК «Артем» та м. Києва дружно, захоплено, цікаво та з насолодою відпочивають в період літніх та зимових канікул в Дитячому спортивно-оздоровчому комплексі ім. Ю.О. Гагаріна (ДСОК ім. Ю.О. Гагаріна.). Вихованців декількох поколінь назавжди згуртувала «гагаринська» дружба. Багато з них посвятили своє життя праці в Державній акціонерній холдинговій компанії «Артем», створивши артемівські династії.

Створення, становлення, реконструкції та модернізації, найсучасніші спортивні знаряддя, найцікавіші атракціони, найкращі методики роботи з дітьми, їх педагогічне виховання, - все це завжди було візитівкою ДСОК ім. Ю.О. Гагаріна. Це є основними принципами в роботі директора комплексу Григорія Олеговича Піхно – заслуженого працівника культури України, Почесного артемівця, який вже понад 30 років очолює ДСОК ім. Ю.О. Гагаріна. Завдяки його кропіткий праці оздоровниці присвоєно «Вищу категорію» та вона стала не лише місцем для відпочинку, а й «місцем під сонцем» дружньої «артемівської, гагарінської» сім’ї.

IMG 4167

Сьогодні з приходом нового Президента Компанії – голови правління ДАХК «Артем» Грищенко Марини Анатоліївни комплекс отримав нові перспективи та нові завдання: якісний відпочинок дітлахів в комфортабельних умовах з сучасною розвиненою інфраструктурою та перспективою роботи впродовж всього року. Це і реконструкція корпусів, їдальні, дитячого кафе, приміщень для гуртків, занять танцями та спортивними спорудами.

Робота з дітьми є пріоритетною і для профспілкового комітету
ПО ПАУ в ДАХК «Артем», який очолює голова Олександр Дмитрович Кельїн.
Розвиток і збереження ДСОК ім. Ю.О. Гагаріна, як частини створеної наполегливою працею працівників соціальної інфраструктури підприємства, для оздоровлення та виховання «артемівських» дітлахів - одне з ключових питань в роботі підприємства та відображено в колективному договорі Компанії. Федерацією профспілок України, Профспілкою авіабудівників України, Київською міською радою профспілок комплекс і робота адміністрації та профспілкового комітету по організації оздоровлення та відпочинку дітей неодноразово признавалися кращими в м. Києві та в Україні.

IMG 4455

ДСОК ім. Ю.О. Гагаріна відомий в Україні (http://gagarin-lager.com.ua) і далеко за її межами, є членом Міжнародної спілкою дитячих таборів, Всеукраїнської асоціації «Лелека». Діти з Польщі, Німеччини, Словаччини, Угорщини відвідують комплекс за програмою обміну дітей з міст побратимам м. Ірпінь. Завдяки діючою вже понад 20 років програми обміну дітьми між ПО ПАУ в ДАХК «Артем» та профспілкою "Тюркмелл", МЄФМ  комплекс відвідують діти з Башкирії, Узбекистану, Туреччини.

Комплекс не залишався осторонь чужих бід: неодноразово приймав дітей, які проживають поруч з територією де проходить АТО, дітей з місць де траплялися стихійні лиха (повені в Закарпатті), тощо.

IMG 4622

Інноваційні підходи в роботі поряд з багаторічними «гагарінськими» традиціями забезпечують не лише чудовий відпочинок, а й створюють умови для формування дитини як особистості, допомагають розкрити її таланти, залучити до занять спортом та виховати здорове, освічене майбутнє покоління Українців.

Вітаємо колектив ДСОК ім. Ю.О. Гагаріна та його вихованців з ювілеєм: 70-річчям з дня заснування! Многая літа та тисячі вихованців – яскравих особистостей!

IMG 5042

Профком ПО ПАУ