А1
 
"Важлива перемога профспілок Полтавщини і Федерації профспілок України , які пліч о пліч більше року боролися за скасування Розпорядження Кабінету Міністрів про передачу в управління Генеральній прокуратурі навчально офісно- навчального центру Полтавської обласної ради профспілок . Постанову Окружного адмінсуду м . Києві від 26 липня 2019 р.( див реєстр), - написав Голова ФПУ Григорій Осовий на сторінці в Facebook. - Важливо що судді стали на бік законності , верховенства права і справедливості, так як діяв би у подібній справі Європейський суд. Честь їм і хвала ! Обовязково почитайте рішення суду- розгромне за бездіяльність влади , яка з 1994 р. так і не спромоглася прийняти закон і покінчити з державним рекетом майна громадських організацій.

 Розгормили й Генпрокуратуру , яка не мала права подання Уряду на передачу їй будинку профспілок, до того ж це зробила ще до внесення цього об’єкту в державний реєстр. Отже стало зрозуміло хто був замовником і зазделегідь будував «схему» захоплення профспілкового майна. І взагалі є сумніви що іх цікавило саме майно. Скоріш за все цікавив великий земельний наділ у 4 гектара в самому центрі Полтави, на якому знаходяться профспілкові будівлі.
 Суд розгромив й Кабінет Міністрів, зазначивши що він перевищив свої повноваження по роздачі майна громадських організацій, адже по закону єдиним його розпорядником є лише Фонд держмайна, якому це майно тимчасово передано в розпорядження , вважай зберігання, до законодавчого визначення суб’єкта права власності. «Нахімічили» в Уряді й по процедурі прийняття Розпорядження КМУ, утаємничивши його від громадськості і Полтавської облпрофради, як багаторічного користувача цим майном, що збудовано на профспілкові кошти, навіть не запропонувавши іншої альтернативи, ніж «на вулицюІ»Прикро що все це стало можливим в Правовій державі при нахабному потуранню чиновників при владі і керованих нею судів!
Друзі, звичайно в цій перемозі честь і хвала насамперед Леоніду Вернигорі, який особисто обстоював з адвокатами правову позицію в суді протягом більше року. Треба подякувати ФПУ і членські організаціі за солідарну підтримку і мітинги в Полтаві і біля суду. До захисту майнових прав украінських профспілок долучилися й міжнародні профспілкові організаціі, які надіслали на адресу вищих посадових осіб держави відповідні Звернення.
 Однак святкувати ще зарано. Навіть якщо Ропорядження КМУ буде скасовано , тобто без подання апеляції , то на жаль рішення іншої судової інстанції - господарського суду щодо визнання будівлі профспілок державною власністю залишається в силі і нам ще належить поборотися за те щоб Фонд держмайна , як його зберігач- розпорядник передав у безстрокове користування Полтавській ооблпрофраді. Причому на безоплатній основі. А для цього потрібне рішення Уряду. Проект такої постанови внесено головою ФПУ на засіданні Урядового комітету 25.07.2019, підтримано , однак у нинішнього Уряду залишилося лише декілька засідань і чи проявить він врешті решті волю виправити помилку???
 І ще одне завдання - домогтися скасування постанов Верховної Ради від 1992 і 1994 р про майно загальносоюзних громадських організацій, на підставі яких приймалися і можуть надалі прийматися як засіб тиску і протидії активності профспілок , злочинні рішення та нарешті поставити хрест на рейдерству під прикриттям держави. Борімося, друзі, оновлена влада обовязково це має зробити!"
 
Прес-центр ФПУ