sobaki1

6 - 7 серпня 2019 року на базі державної установи «Полтавська виправна колонія (№64)» за сприянням регіональної профспілкової організації в рамках конкурсу «Кращий за професією» пройшли змагання з багатоборства кінологів на першість Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Кінологічна служба займає важливе місце серед структурних підрозділів установ виконання кримінальних покарань. Службові собаки несуть службу по охороні периметру зони, конвоюванню засуджених, виявленню заборонених до зберігання засудженими предметів та наркотичних речовин, розшуку  злочинців.

Передбачені програмою заходи проходили під головуванням першого заступника начальника Північно – Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Дмитра Індіка та заступника Голови Регіональної профспілкової організації, голови  Полтавської обласної профспілкової організації Павла  Троня.

Також було запрошено незалежне суддівство конкурсу, а саме: провідного фахівця кінологічного центру ГУ НП в Харківській області, суддю КСУ з робочих якостей Олександра Колповського, старшого інспектора кінологічного центру ГУ НП в Полтавській області Сергія Проня, старшого дресирувальника Національної гвардії України військової частини 3052 м. Полтави Артема Дудка.

У змаганнях приймали участь 18 кінологів зі службовими собаками. Кінологами було продемонстровано рівень підготовки розшукових собак за наступними видами змагань:

- загальний курс підготовки;

- спеціальний курс підготовки, який включає в себе пошук стріляних гільз, обшук місцевості, вибір речі за запахом людини, робота по сліду, затримання людини, яка чинить втечу (охорона затриманого та захист молодшого інспектора – кінолога);

- смуга перешкод.

sobaki2

За результатами змагань призові місця зайняли :

І місце:

- старший інспектор відділу охорони державної установи «Сумська виправна колонія (№116)» лейтенант внутрішньої служби Віталій Тришин, зі службовою собакою «Тайсон».

ІІ місце:

- старший інспектор відділу охорони Харківського слідчого ізолятора старший лейтенант внутрішньої служби Дмитро Гура, зі службовою собакою «Сапсан».
ІІІ місце:

- молодший інспектор відділу охорони державної установи «Харківська виправна колонія (№25)» прапорщик внутрішньої служби Олександр Сасько, зі службовою собакою «Акс».

Перший заступник начальника міжрегіонального Управління Дмитро Індик та заступник голови Регіональної профспілкової організації Павло Тронь нагородили переможців кубками, медалями, грошовими преміями та спеціальним спорядженням для утримання та дресирування службових собак.

Цей конкурс показав високий рівень професійної підготовки, любов та самовідданість до своєї професії, готовність кінологів та їх чотирилапих вихованців до виконання своїх службових обов’язків у будь-яких  складних умовах.

sobaki

Жанна Надточій,