BV0A8266

 

 

18 жовтня 2019 року в Херсонському Будинку профспілок відбулась знакова подія – підписання Меморандуму про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області та Херсонською обласною міжгалузевою радою профспілок.

Організаторами цього урочистого заходу виступили Добровольський Анатолій Миколайович, голова Херсонської облміжпрофради та Єлисєєва Марина Ігорівна, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області.

В заході взяли участь Милокостий Денис Леонідович, директор Херсонського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також голови обласних галузевих членських організацій Херсонської облміжпрофради.

Таке спільне рішення сторони меморандуму прийняли керуючись Конституцією України, законами України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», «Про безоплатну правову допомогу», іншими нормативно-правовими актами, спрямованими на реалізацію та захист прав і свобод людини і громадянина, усвідомлюючи необхідність забезпечення доступу громадян до якісної та своєчасної правової допомоги та прагнучі забезпечити максимальну ефективність здійснюваних заходів щодо досягнення спільних цілей.

Голова Херсонської облміжпрофради Добровольський Анатолій Миколайович підписуючи меморандум зазначив, що завдання профспілок області та Регіонального центру – це правова допомога спілчанам, усім громадянам, їх навчання та застереження від необачних кроків.

Єлисєєва Марина Ігорівна, директор Регіонального центру, акцентувала увагу на те, що центр надає безоплатну допомогу як у цивільних так і кримінальних справах. Також зазначила, що підписання меморандуму є дуже важливим кроком, адже профспілки захищають інтереси людей, а Регіональний центр більше. допомагає незахищеним верствам населення. Коли поєднуються такі дві сили, результат буде очевидний.

Головна мета Меморандуму – це консолідація зусиль Сторін, спрямованих на реалізацію та захист прав і свобод людини, зокрема права на працю, соціальний захист, об’єднання у профспілки та безоплатну правову допомогу.

 

BV0A8230

 

 

BV0A8277

 

 

BV0A8295

 

 

 

Херсонська обласна міжгалузева рада профспілок