DSCN0833

 

За підсумками минулого навчального (2018-2019 р.) року в системі профспілкової освіти Дніпропетровське облпрофоб'єднання посіло перше місце серед територіальних профцентрів України.

 

         Потрапив до гурту найкращих (перше місце в номінації на кращі учбові методичні матеріали) й Дніпропетровський терком профспілки вугільників, де голова Сергій Юнак.

         Про високий рівень організаційної роботи в цій провідній членській організації облпрофцентру свідчить й проведений на днях теркомом в Навчальному центрі облпрофоб'єднання (директор Ганна Бондарєва) семінар.

         Цього разу його учасниками стали профактивісти шахт «Самарська» та «Благодатна», Центральної збагачувальної фабрики, автобази та підприємства «Павлоградпогрузтранс».

         Слухачам були запропоновані лекції з питань організаційно-інформаційної, економічної та правової роботи профспілок, розвитку системи соціального діалогу, міжнародного досвіду колдоговірного регулювання трудових відносин, проведення атестації робочих місць. Їх прочитали, зокрема, зав.відділом облпрофцентру з питань соціально-економічного захисту трудящих Тетяна Мазана та головний спеціаліст з правової роботи обкому профспілки працівників культури Олексій Погрібняк, науковці вишів Дніпра.

 

DSCN0826

 

         14 листопада з учасниками семінару зустрівся голова Облпрофоб'єднання, член президії ФПУ Віталій Дубіль, який розповів шахтарям про діяльність Федерації та облпрофцентру з відстоювання інтересів трудящих, перипетії боротьби навколо проєктів Держбюджету-2020, нового Трудового Кодексу та інших законодавчих актів, котрі стосуються людини праці. Профактивісти були також поінформовані про зустріч голови облпрофцентру з новим головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Бондаренком.

         В.Дубіль відповів також на запитання слухачів.

         - Спілкуючись сьогодні з профспілковими активістами вугільної галузі Західного Донбасу, - зазначив В.Дубіль, - ще раз переконався у тому, що в них є не тільки зацікавленість в отриманні нових знань з різної тематики, але й готовність застосовувати їх у своїй повсякденній роботі. Бо життя стрімко змінюється, дуже непросто нині складаються стосунки з роботодавцями різних рівнів, є й питання як до них, так і до органів влади щодо вирішення соціально-побутових проблем (забезпечення Західного Донбасу водою, ремонт доріг та ін.). Вирішення цих питань залежить від нашої єдності, спільних активних дій, принциповості профспілкових лідерів. І ми не повинні розчаровувати людей.

         Профактивісти відзначили хороший рівень організації семінару в Навчальному центрі облпрофобєднання, а також звернули увагу на оновлення будівлі та приміщень центру, його готелю, де є всі умови для проживання.

 

DSCN0828

 

              DSCN0836

 

   В.Коврига,

зав. прес-центром Дніпропетровського облпрофоб’єднання