P1180947

Працюючи у тісному контакті з департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації, Закарпатська обласна профспілкова організація працівників АПК ( голова Ганна Кулик) послідовно спрямовує свою діяльність на захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів працюючих у галузі. Про основні напрямки цієї роботи, проблеми і перспективи діяльності підприємств і організацій агропромислового комплексу, навчальних закладів галузі йшлося на VIIІ -ій обласній звітно-виборній профспілковій конференції.

В аналітичній доповіді голови обласної профорганізації Ганни Кулик, виступах делегатів конференції всебічно порушено питання життєдіяльності галузі, й зокрема, оплати і охорони праці, своєчасної виплати заробітної плати, колективно-договірної роботи, дотримання трудового законодавства, оздоровлення дітей, навчання профактиву та інші. Особливо гостро ставилося питання про недопущення скорочення працюючих при реформуванні галузі, що призводить до скорочення профспілкового членства в системі АПК.

Інше важливе питання - робота з молоддю, підготовка кадрів для підприємств агропромислового комплексу. Профспілкових активістів турбує те, що не всі випускники навчальних закладів після отримання професії мають можливість працевлаштуватися і змушені у пошуках роботи виїжджати у сусідні країни.

Окремою темою гострої, взаємозацікавленої розмови була мотивація профспілкового членства, проведення протестних акцій профспілок. На думку багатьох профспілкових активістів в організації і проведенні цієї роботи профспілкам нині бракує результативності солідарних дій, дієвого соціального діалогу на всеукраїнському рівні. Спілчани галузі сподіваються на більш рішучі, активні дії в координації сучасного профспілкового руху від Федерації профспілок України.

Учасники конференції висловили свою позицію щодо занижених соціальних стандартів у Державному бюджеті України на 2020 рік, нового Трудового кодексу, земельної реформи, намірів влади щодо «одержавлення» Фонду соціального страхування України, що знайшло відображення у прийнятій постанові та Програмі дій облорганізації профспілки працівників АПК на 2019-2023 роки.

На конференції виступили голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько та заступник директора департаменту агропромислового розвитку Закарпатської облдержадміністрації Віктор Тереля.

Головою Закарпатської обласної профспілкової організації працівників АПК обрано Ганну Кулик.

На фото:

проходить звітно-виборна профспілкова конференція;

P1180937

у президії зібрання;

P1180945

учасники УІІІ – ої обласної звітно-виборної профспілкової конференції працівників АПК;

проблеми агропромислового комплексу обговорюють (зліва направо) заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віктор Тереля, голова облпрофради Володимир Фленько, голова обласної профспілкової організації працівників АПК Ганна Кулик, заступник голови облпрофради Василь Захарець.

P1180951

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-                                                                                  гуманітарної роботи